Hürriyet Eğitim Kurumları, Geleneksel olarak düzenlemiş olduğu empati günü etkinliğini bu yılda büyük bir coşku ile kutladı.

 

Hürriyet Eğitim Kurumları her yıl 6 Ekim’de düzenlenen empati gününü bu yılda kutladı. Hürriyet Eğitim Kurumları tarafından yapılan açıklamada, en büyük amaçlarının insanlarda empati becerisini geliştirmek, farklı kesimlere karşı duyarlılık uyandırmak için uğraştıkları belirtildi. Yapılan açıklamada, “Bu kapsamda her yıl çeşitli etkinlikler yapılmaktadır. Bu yıl da Hürriyet Eğitim Kurumlarında empati gününde öğrenci, öğretmen ve idareciler yer değiştirdiler. Öğrenciler; öğretmen ve personellerin yerine geçerek onları anladı. Okula davet edilen görme engelliler ve bedensel engelliler çeşitli etkinliklerle öğrencilerle buluştular. Bedensel engelli ve görme engelli misafirlerin yaptığı spor gösterileri büyük bir beğeni topladı. Öğrenciler ile engelli misafirler arasında yaşanan duygusal anlar öğrencilerde güzel bir duyarlılık uyandırdı.” Denildi.

 

Konferans salonunda öğrenciler arasında yapılan şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilerin şiir ve kompozisyonları okundu. Okulun müzik korosu tarafından hazırlanan işaret dili ile hazırlanan müzik dinletisi de yapıldı. Empati programı kapsamında, Van Vali Yardımcısı Sinan Aslan, İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, Edremit Kaymakamı Atıf Çiçekli, Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürü İhsan Keskin, Edremit İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Sabri Erten, Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Ümit Haluk İliklerden, İpekyolu İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükrullah Yavuzer, Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhlis Ceylani, Edremit İlçe Halk Eğitim Müdür Yardımcısı Zeki Gülmez, Havaalanı İşletme Müdürü Hakan Şehribanoğlu, Sevgi Evleri Müdürü Macit Şimşek, makamlarında ziyaret edildi.

Editör: TE Bilisim