AK Parti'den milletvekili aday adayı olacağını açıklayan Hukuk Fakültesi son sınıf öğrencisi, 23 yaşında ki Edagül Kahvecioğlu, adaylık başvurusunu yaptı.


AK Parti Van İl Başkan Vekili Abdullah Çalım'a başvuru dosyasını teslim eden Kahvecioğlu, “Bu dönemde benim gibi milyonlarca genç için milletvekili aday adayı olduğum partimin seçilme yaşının 18’e çekmesi oldu. Bu bir devrimdir”dedi. Enerjimizi ülkemiz,bölgemiz,ilimiz,ilçemiz ve mahallemiz için harcayacağız diyen Kahvecioğlu, Ak Parti kurulduğunda 6 yaşındaydım. ilköğretimden üniversiteye  kadar AK Parti iktidarına tanıklık eden kuşaktanım.  Bu yüzden kendimi şanslı hissediyorum. 1 milyon 107 bin nüfusa sahip Van’ımızın yüzde 49’u kadınlardan oluşuyor. Van’ın bu dönem hem kadın hem de genç nufusu açısından ciddi bir temsiliyete ihtiyacı var. Aday olmam ve milletvekilliğini kazanmam durumunda Van’da kadın ve genç temsiliyetini sağlayacağıma inanıyorum. Özellikle bu iki kesime yönelik ciddi çalışmalarım olacak. Kadın ve gençlerin iş,eğitim,siyaset ve diğer tüm alanlarda ön plana çıkması için çalışacağım. Ben Doğu Anadolunun en büyük şehri olan Van’ın; eğitimden sağlığa, turizmden tarım-hayvancılığa tüm alanlarda bölgesel kalkınmanın merkezi olması gerektiğine inanıyorum.ve tüm çalışmalarım bu hedef doğrultusunda olacak” şeklinde konuştu.  

 

AK PARTİ VAN MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI EDAGÜL KAHVECİOĞLU’NUN BAŞVURU AÇIKLAMASI

 

Ben Edagül Kahvecioğlu. 1995 yılında Van’ın Muradiye İlçesi’nde doğdum. İlköğretimi Muradiye Cumhuriyet İlkokulu, ortaöğretimi Muradiye Anadolu Lisesi’nde tamamladım. 2013 yılında İstanbul Aydın Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni kazandım. 1 yılı İngilizce hazırlık kursuyla geçen fakültenin şimdi son sınıf öğrencisiyim. Haziran ayı içinde mezun olacağım fakülte dışında başta iş hukuku, aile hukuku ve medeni hukuk olmak üzere 8 alanda sertifika sahibiyim. Ayrıca hukuk ve siyaset alanında birçok panel ve konferansa konuşmacı olarak katıldım. İyi derecede İngilizce, orta derecede Almanca ve Farsça bilmekteyim.

 

AK Parti kurulduğunda 6 yaşındaydım. İlköğrenimimden son öğrenimime (Üniversite) kadar AK Parti’nin iktidarına tanıklık eden kuşaktanım. AK Parti’nin ülkemizde ve bölgemizde yaptığı icraatların yakın tanığıyım. Bu nedenle kendimi şanslı hissediyorum.

 

Bu dönemde benim ve benim gibi milyonlarca genç için en önemli kazanım aday adayı olduğum partimin seçilme yaşını 18’e çekmesi oldu. Bu bir devrimdir. İnşallah liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın bu güvenini biz gençler boşa çıkartmayacağız.
Enerjimizi ülkemiz, bölgemiz, ilimiz, ilçemiz ve mahallemiz için harcayacağız.

 

1 milyon 107 bin nüfusa sahip Van’ımızın yüzde 49’u kadınlardan oluşuyorken, toplam nüfusun yüzde 55’e yakını 30 yaş altındadır. 

 

Van’ın bu dönem; hem kadın, hem de genç nüfusu açısından ciddi ölçüde temsiliyete ihtiyacı var.

 

Aday olmam ve milletvekilliğini kazanmam durumumda Van’da kadın ve genç temsiliyetini sağlayacağıma inanıyorum.

 

Özellikle bu 2 kesime yönelik ciddi çalışmalarım olacak. Kadın ve gençlerin iş, eğitim, siyaset ve diğer tüm alanlarda ön plana çıkması için çalışacağım. Bu kesimlerle ilgili ciddi projeler üreteceğim.

 

Ben, Doğu Anadolu’nun en büyük şehri olan Van’ın; eğitimden sağlığa, turizmden tarım – hayvancılığa tüm alanlarda  bölgesel kalkınmanın merkezi olması gerektiğine inanıyorum ve tüm çalışmalarım bu hedef doğrultusunda olacak.

Editör: TE Bilisim