Van – Bitlis - Hakkâri Eczacılar Odası 14 Mayıs Eczacılar Bayramı nedeniyle Beşyol’da stand açarak, gelen vatandaşların tansiyonlarını ölçtü, şekerlerine baktı.  

 

Van – Bitlis - Hakkâri Eczacılar Odası 14 Mayıs Eczacılar Bayramı nedeniyle Beşyol’da stand açarak, vatandaşları erken teşhise yönlendirmek için oraya gelen insanların tansiyonlarını ölçtü ve şekerlerine baktı. Programa dair açıklama yapan Van – Bitlis - Hakkâri Eczacılar Odası Başkanı Naman Mızrak, “14 Mayıs Eczacılık Bayramını kutlayacağımız bu günlerde eczacılar olarak toplumu bilgilendirme amacıyla sizlerle bir arada bulunmaktayız. Hastalarımızın kan şekeri ve tansiyon ölçümlerini yaparak diyabet ve tansiyon hastalıkları ile ilgili bilgilerimizi paylaşacak, eczacılık günümüz vesilesiyle bu hastalıklara dikkat çekmeye ve erken tanıya destek olmaya çalışacağız.” Dedi.

 

“YAŞADIĞINIZ PROBLEMLERİ MUTLAKA ECZACINIZLA PAYLAŞINIZ”

Eczacılık, insanlık tarihi boyunca yaşama katkı sunan, toplumdaki ihtiyacı hiç azalmayan hastaların gece veya gündüz fark etmeksizin ulaşabildiği ve sorunlarını paylaşabildiği, kesinlikle hata kabul etmeyen bir meslek olduğuna dikkat çeken Mızrak, “Mesleğe atılırken: kazandığım bilgi ve becerileri dil, din, ırk ve sosyal sınıf farkı gözetmeksizin tüm insanların hizmetine sunacağıma; cümleleriyle yemin etmiş bir mesleğin mensubu olarak her zaman insan ayrımı yapmadan hizmetimizi sürdürdük ve sürdürmeye devam edeceğiz. Şimdiye kadar önceliğimiz hastalarımızın sağlığı olmuştur olmaya da devam edecektir. Bu nedenle;

İlaç veya ilaç benzeri ürünleri sadece eczanelerden alınız. İnternet benzeri satış noktalarına kesinlikle itibar etmeyiniz sağlığınızı tehlikeye atmayınız. İlacınızı nasıl kullanacağınız ile ilgili bir şüpheniz varsa en yakın eczanıza danışınız. İlacınızı kullanırken yaşadığınız problemleri mutlaka eczacınızla paylaşınız. Eczacılarınızın yedi yirmi dört yanınızda olan en yakın sağlık danışmanınız olduğunu unutmayınız. Bu bayramın, bölgemizde huzur, barış ve kardeşliğe vesile olmasını diliyoruz.” Şeklinde konuştu.

 

“BİZİM AMACIMIZ BİR FARKINDALIK YARATMAK”

Mızrak şu ifadelere yer verdi: “Bizler 14 Mayıs Eczacılık Bayramı vesilesiyle 14 Mayıs gelmeden halka hizmetlerimizi anlatmak adına böyle bir çalışma düzenledik. Burada YYÜ’den arkadaşlarımız da bulunuyor onlarla birlikte burada halkımızın tansiyon ve şekerine bakıyoruz eğer bir sıkıntı varsa onları kurumlara yönlendirmek adına buradayız. Arkadaşlarımız sabah saatlerinden beri buradalar. Birçok hasta geldi baktık, onların kayıtlarını da tutuyoruz ileriki dönemde de Van’daki bu durumu basın mensuplarıyla paylaşacağız. Kendini bilmeyen şeker ve tansiyon hastası varsa bizim vasıtamız ile bunun farkına varacak bizim amacımız bir farkındalık yaratmak.”

 

“VAN MERKEZDE YAKLAŞIK 92 ECZACIMIZ VAR”

Standa talebin çok yoğun olduğunu kaydeden Mızrak, “Talep yoğun olunca malzememiz kısa sürede tükendi. Bu çalışma bugün sürecek sadece bir günlük bir çalışma olacak. 14 Mayıs günümüzde bölgedeki sosyal sorunlardan dolayı herhangi bir aktiviteden çok meslektaşlarımızla bir arada olacağız. Bilimsel kendi meslek içi eğitimlerimizi yapacağız. Van merkezde yaklaşık 92 eczacımız var. Biz eczacılar odası olarak yaklaşık 300 eczacı üyemiz var. Yüksekova’daki bütün mağdur olan eczacılarımız Van’a geldi biz oda olarak da bu arkadaşlara hem ekonomik anlamda hem de manevi anlamda yardımcı olmaya çalışıyoruz. En Büyük isteğimiz orada sokağa çıkma yasağının bir an önce sona ermesi ve eczacılarımız bir an önce işinin başına dönmesidir.” İfadelerine yer verdi. 


ŞEHRİVAN SAĞLIK: HAKAN İZGİ

Editör: TE Bilisim