Van Valisi İbrahim Taşyapan, Gürpınar’da ilçenin önemli sorunlarını ve projelerini istişare etmek üzere muhtarlarla bir araya geldi.

 

Gürpınar’daki belediye hizmetlerinden eğitime, sağlıktan turizme pek çok konunun ele alındığı toplantı, Gürpınar Borsa İstanbul Kız Yatılı Bölge Ortaokulunun toplantı salonunda gerçekleştirildi. İlçe merkezi ve bağlı mahallelerde görevli 79 muhtarın hazır bulunduğu toplantıda konuşan Vali Taşyapan, muhtarların mahalleleriyle ilgili ihtiyaç ve taleplerini yerinde dinlemek üzere il genelinde gerçekleştirdikleri istişare toplantılarının devam ettiğini söyledi. Vali Taşyapan, “Bahara veya yaza yönelik neler yapabiliriz? Neler önceliklidir? Onları beraberce konuşup tartışmak için buradayız. Sizler için daha iyi hizmetlerin gelmesi, ilçemizin daha da güzelleşmesine, huzurumuzun ve güvenliğimizin daha da artmasına vesile olur. Mahallelerimiz gittikçe güzelleşecek. Her gelen, ortaya bir hizmet koyacak” dedi. Van’ın tamamında olduğu gibi hizmetlere Gürpınar’da da devam edeceklerini kaydeden Vali Taşyapan, “Hizmetler, hizmetleri doğuracak. Mutlaka bir öncelik sıralaması yapmamız lazım. Bu hizmetlerin hepsi bir defada, bir yılda, bir dönemde olacak hizmetler değil. Çünkü çok hizmete ihtiyaç varken aynı zamanda da bu hizmetlerin karşılığında harcanacak paralar da sınırlıdır. O kaynaklarımızı hizmetlerimizin en acilinden başlamak şartıyla kullanarak gereğini yerine getirmeliyiz” diye konuştu.

 

Ülke ve millet olarak terörden dolayı büyük sıkıntı ve acılar yaşandığını ifade eden Vali Taşyapan, devletin gerek güvenlik gerek ekonomik önlemlerle terörün üstesinden gelmenin çabasını gösterdiğini ve bunu büyük oranda da başardığını söyledi. Terörden dolayı en çok da bölge insanının zarar gördüğünü dile getiren Vali Taşyapan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“El ele vererek bu sıkıntının üstesinden muhakkak gelmeliyiz. Eğer bu sıkıntının üstesinden gelemezsek daha nice yıllarımızı da böyle sıkıntılarla geçiririz. Birçok kaynağımızı da insanlarımızı da bu yolda heba ederiz. Ama inşallah buna devletimiz, milletimiz müsaade etmeyecektir. Sizlerin desteğiyle bunun üstesinden geleceğiz. Terör hadiseleri bölgenin üzerinde birilerinin oynadığı oyun değil. Büyük güçlerin, devletlerin kendi hesaplarına göre bölgemizde oynamaya çalıştığı oyunlardır. Bunların üstesinden basiretimizle, ferasetimizle ve birbirimize sırt vererek gelebileceğiz. Bu topraklarda yaşamak kolay hadise değildir. Ucuz da değildir. Bu topraklar elde tutulması pahalı topraklardır. Biz dünyanın göz bebeği bir yerde duruyoruz. Biz üzerimize düşenleri yapmazsak bizden sonraki nesiller sıkıntıya düşer ve arkamızdan da iyi konuşmazlar. Devletimiz terör unsurlarına karşı elinden gelen mücadeleyi veriyor. Bu konuda devletimiz kararlıdır. İnsanlara zarar veren, insanları gözünü kırpmadan öldüren, askere ve polise kurşun sıkan, güvenliğimizi tehdit edenlere karşı en sert muameleyi yapacak, insanımıza ve vatandaşlarımıza ise şefkat ve merhamet ile muamele edecektir. Huzur bizim için en önemli hedeftir. Her şey için huzura ihtiyaç vardır.”

 

Toplantıda 16 Nisan’da gerçekleştirilecek Anayasa değişikliği referandumuyla ilgili de konuşan Vali Taşyapan, sözlerini şu şekilde tamamladı: “Önümüzde bir referandum süreci var. Ülkemizin önemli bir durumunu, anayasa değişikliğini oylayacağız. Bu oylamada vatandaşlarımızın güven ve huzur içinde olmaları gerekir. Kimsenin bir başkasının özgür iradesini etkilemesine müsaade etmemeliyiz. Biz devlet olarak bunun üzerinde duracağız. Sizler de köylerinizde muhtarlar olarak üzerinde duracaksınız. Biz hiçbir insana, şu veya başka bir tercihte bulunsun veya şu partiye oy versin diye bir talepte, bir telkinde hiçbir zaman bulunmamışızdır. Ama onların özgür iradelerini de etkileyecek hiçbir oluşuma izin veremeyiz. Onun için güvenlik güçleriyle el birliğiyle çalışacağız. Vatandaşımızın hiç kimsenin tehdidine maruz kalmadan özgür idaresiyle istediği şekilde oy vermesini sağlamamız gerekir. İnsanlar demokratik usullerle tercihlerini kullanacaklar. Müdahalede bulunmak isteyenlere en başta muhtarlarımız karşı çıkmalı ve gerekli yerlere bildirmelidir. Ben Gürpınarlı muhtarlara bu konuda güveniyorum.”

 

Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın ise, muhtarların bundan böyle hizmet anlamında 7 gün 24 saat büyükşehir belediyesindeki herkese ulaşabileceklerini söyledi. Genel Sekreter Yalçın; belediyede, VASKİ dahil 4 bin 350 kişinin vatandaşlara hizmet sunmak üzere görevli bulunduğunu vurgulayarak, “Devletimizin gücünü htirerek hizmetlerimize devam edeceğiz. Çok şükür imkânlarımız var. Lüzumsuz işleri Valimizin de bilgileri doğrultusunda iptal ettik. Şimdi oradan gelen milyonlarca lirayı sizlere hizmet için harcayacağız. Allah devlete zeval vermesin. Önümüzdeki günlerde bizi güçlendirir ve bizim arkamızda durursanız, elbette birlikte çok güzel işler yapacağız. Bu yıl her köye en az bir noktadan dokunacağız. Diğer hizmetlere de sırasıyla devam edeceğiz” diye konuştu.

 

Toplantıya, Gürpınar Kaymakamı Osman Doğramacı, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter yardımcıları ve daire başkanları, DSİ, VEDAŞ, VASKİ, il milli eğitim, sağlık ve tarım il müdürleri, il müftüsü, ilçe müdürleri ve diğer yetkililer katıldı.

Editör: TE Bilisim