Özel Van Özel Rehabilitasyon Merkezi öğrencileri, '21 Mart Down Sendromu Farkındalık Günü' kapsamında stant açtı.

 

Down Sendromu (DS) Farkındalık Günü etkinlikleri kapsamında yeni Van AVM girişinde stant açan Özel Van Özel Rehabilitasyon Merkezi öğrencileri, vatandaşlara konu ile ilgili broşür dağıttı. Burada bir açıklamada bulunan rehber öğretmen Evrim Alkan, down sendromunun bir hastalık olmadığını, genetik bir farklılık olduğunu belirterek, “Down sendromu olan bireyler engelli ya da hasta diye tabir edilecek bir kategoride değil. Erken yaşta başlanacak eğitimle hayatın içine dahil olabilecek, normal okula gidebilecek, liseyi belki üniversiteyi bitirip çalışma hayatına dahil olabilecek kapasitededirler. Ne yazık ki toplum olarak çoğu zaman DS’li bireyleri, merhamet edilecek hatta korkulacak bireyler olarak görüyoruz” dedi.

 

Merkez olarak bu konuya dikkat çekmek için bir çok etkinlik düzenlediklerini ifade eden Alkan, “Down sendromu farkındalık standı ve diğer bütün etkinlikleriyle amacımız, DS’li bireylerin de aslında bizlerden kromozom sayıları dışında bir farklarının olmadığını ve topluma mümkün olduğunca karışmaları gerektiğini vurgulaya bilmektir” ifadelerini kullandı.

AVM’de açılan standın iki gün boyunca açık olacağını belirten Okul Müdürü Evin Şen ise “Ne kadar çok kişiyi bilgilendirirsek, ne kadar çok kişiyi kazanırsak o kadar çok mutlu olacağız. Bu kapsamda bizlerden desteklerini esirgemeyen AVM yetkililerine ve duyarlı vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. 

Editör: TE Bilisim