Uluslararası standartlardaki ‘Bölge Sağlık Üssü’ olarak tasarlanan akıllı hastanede doktor sıkıntısı yaşanıyor. Tamamı teknolojik sistemler kullanarak inşa edilen hastane, özelikle olası bir deprem durumunda hastane hizmetlerinin aksamaması hedef alınarak tasarlandı. Milyonlarca TL harcanarak açılışı yapılan hastanede doktor sıkıntısı yaşanırken, vatandaşlar isyan etti.

 

Milyonlarca para harcanarak Başbakan Ahmet Davutoğlu, Sağlık Bakanı ve 81 İl Sağlık Müdürünün katılımıyla açılışı gerçekleşen Türkiye’nin ilk akıllı hastanesi şimdilerde doktor sıkıntısı yaşıyor. Devletin büyük paralar harcadığı hastanede doktor sıkıntısı yaşanırken, vatandaşlar isyan etti. Özellikle çocuk bölümünde doktor sıkıntısının yaşandığı hastanede vatandaşlar saatlerce sıra beklerken, yetkililerin duyarsızlığından şikayet etti.

 

TEK DOKTOR YÜZLERCE HASTA

Çocuk acilde doktor sıkıntısı yaşandığını söyleyen vatandaşlar, büyük paralar harcanarak açılışı yapılan hastanenin içinin boş olduğunu belirtti. Sabah saatlerinde çocuklarını hastanenin acil bölümüne getiren vatandaşlar uzun kuyruklarla karşılaştı. Saatlerce beklemelerine rağmen doktor takviyesinin de yapılmadığı acilde, birçok vatandaş saatlerce beklediklerini ancak tek doktorun hizmet verdiğini belirtti. Tek doktorun yüzlerce hastaya yetişmeye çalıştığını ifade eden vatandaşlar, yetkililerin bu soruna çözüm bulmasını istedi. Hasta yakınları ve görevliler arasında zaman zaman gerginliklerde yaşanırken, tek doktorun yüzlerce hastaya bakmak zorunda kaldığı gözlendi.

 

“BU KENTİN AYIBIDIR”

28 adet acil muayene, 46 yatak acil müşahede salonu bulunmasına rağmen acilde tek doktorla hizmet veren yeni akıllı hastane vatandaşları çileden çıkardı. Kucaklarında çocuklarıyla saatlerce sıra beklediklerini söyleyen vatandaşlar, “Sabahın erken saatlerinden bu yana sıra bekliyoruz. Acil serviste tek doktor çalıştığı için uzunca kuyrukları oluşuyor. Çocuklarımızın yüksek ateşi var. Ancak saatlerdir burada bekliyoruz. Tek doktor var. Hasta sayısı çok fazla. Böyle bir yatırım yapılmış ancak doktor yok. Yetkililer bu soruna çözüm bulmalıdır. Böylesi güzel ve geniş bir hastaneden tek doktorun hizmet vermesi bu kentin ayıbıdır.

Editör: TE Bilisim