DİYARBAKIR Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ile Eş Başkan Fırat Anlı, emniyetteki ifadelerinin ardından savcılıkça mahkemeye sevk edildi. Savcı her iki isim için de tutuklama talep etti.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ve Eş Başkan Fırat Anlı, savcılık sorgulamalarının ardından tutuklanmaları istemiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. Eş Başkanlardan Fırat Anlı tutuklandı. Gültan Kışanak'ın mahkemedeki sorgusu devam ediyor.

 

AYLA AKAT ATA TUTUKLANDI

Diyarbakır büyükşehir Belediyesi eş başkanlarının gözaltına alınmasından sonra belediyenin önündeki protesto gösterisinde gözaltına alınan, kapatılan DTP'nin Batman eski Milletvekili Ayla Akat Ata da çıkarıldığı savcılıkta sorgusundan sonra tutuklaması istemiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

 

KIŞANAK VE ANLI'NIN AVUKATINDAN AÇIKLAMA

Avukat Mehmet Emin Aktar, müvekilleri Kışanak ve Anlı'nın kendi istekleri doğrultusunda ifade verdiklerini belirterek şöyle dedi:

"İsteselerdi ifade vermeyebilirlerdi. Ancak her ikisi de istediği için emniyette ifade verdiler. Sayın Kışanak'ın ifadesini emniyet, Anlı'nın ifadesini ise avukatlar nezaretinde jandarma aldı. İfadelerinde ortaya herhangi somut bir delil ve belge konulmadı, sadece her iki müvekilimize, yaptıkları konuşmalar ile ilgili sorular yöneltildi."

Editör: TE Bilisim