Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişimine karşı vatandaşların "demokrasi nöbeti" sürüyor. Vanlılara hitap eden Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftçi, 10 günden bu yana alanları terk etmeyerek ülkesine, milletine, devletine, iradesine ve demokrasiye sahip çıkan Vanlılara teşekkür etti. Çiftçi ayrıca Saray Kapıköy Sınır kapısının biran önce modernleştirilip halkın hizmetine açılması için tüm çalışmaların tamamlandığını belirterek, “Allah’ın izni ile Kapıköy Sınır Kapısını en kısa zamanda modern haliyle hizmete açacağız. İhale süreci ve diğer çalışmalar bitti. İnşallah Salı günü çalışmalar start alacak. Ve kısa bir süre içerisinde çalışmalar bitecek inşallah.” Dedi.

 

Vatandaşlar, Beşyol Meydanı'nda bir araya gelerek, ellerinde Türk bayrakları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın posterleriyle sloganlar eşliğinde darbe girişimini kınadı. Sivil toplum kuruluşu, siyasi parti temsilcileri ve kurum amirlerinin de desteğiyle gerçekleştirilen "demokrasi nöbeti" mitinginde vatandaşlar, "Her şey vatan için", "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "İdam istiyoruz", "Türk, Kürt burada, FETÖ nerede?" sloganları atarak, kalkışmaya tepki gösterdi. Meydanı Türk bayraklarıyla donatarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sevgi gösterilerinde bulunan vatandaşlara hitap eden Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftçi, 10 günden bu yana alanları terk etmeyerek ülkesine, milletine, devletine, iradesine ve demokrasiye sahip çıkan Vanlılara teşekkür etti.

 

ÇİFTÇİ: MİLLET CUNTACILARA GEREKEN CEVABI VERDİ

Darbecilerin, 15 Temmuz'da alçakça girişimde bulunduğunu anımsatan Çiftçi, şöyle devam etti: “Geçmiş darbelerden çok farklıydı. Pennsylvania’dan gelen alçakla talimatla buradaki kardeşlerimiz şehit edildiler. Onlar, darbe ile bu ülkeyi ele geçirip Siyonistlere teslim edeceklerdi ama hamdolsun ki milletimiz buna izin vermedi. Darbe girişimi, Siyonist uşakları başarılı olsa bugün ülkemizde Müslüman kanı akacaktı. Onların hedefi bu ülkenin geleceğe sahip çıkmak isteyenlerdi. Onlar kendileri gibi Amerikan uşağı bir nesil istiyordu. Ama kendini bu millete adayan Cumhurbaşkanımız vardı. Bu ülkenin her noktasındaki kardeşlerimizin yola çıkmasıyla sekteye uğrayan bir yürüyüş vardı. Pennsylvania’daki zat ve onun uşakları bir şeyi unutmuştu. Bu millet istiklal mücadelesi sırasında da, tarih boyunca da kimsenin sömürgesi altına girmemiştir. İradesini kimseye teslim etmemiştir. Bu millet, onun için cuntacılara, darbecilere gereken cevabı verdi. Allah milletimizden razı olsun.”

 

ÇİFCİ BASINI TEBRİK ETTİ

Darbe girişimiyle polislerin, vatandaşların acımasızca şehit edildiğini, dünyada eşi görülmeyen bir ihanetin sergilendiğini vurgulayan Çiftçi, şu değerlendirmede bulundu: "Allah'ın adını kullandılar ama Allah'tan korkmadılar. Bu millete ihanet ettiler. Hiçbir ülke kendi insanını böyle katletmedi. Hiçbir darbe bu kadar haince olmamıştı. MHP, CHP ve diğer parti liderlerinin açıklamalarını çok değerli görüyoruz. Geçmiş darbelerde bir takım basın kuruluşları darbecilerin emrine girmişti. Ancak geldiğimiz noktada basın kuruluşlarımız büyük bir dirayet gösterdi. Hepsine teşekkür ediyoruz. Darbe girişiminde ahlaklı davranan basın emekçilerini kutluyoruz. Geçmişte bu irade ortaya konulamıyordu ama bu kalkışmada büyük bir dirayet gösterdi. Ülkemizin her noktasındaki kardeşlerimiz demokrasi mücahitleri tarihte hep anılacaklar. Birlikte tüm renkleri ve farklılıklarıyla Türkiye yoluna devam edecek."

 

"OHAL DARBECİLERE KARŞIDIR"

Geçmişte uygulanan OHAL'in millete karşı olduğunu söyleyen Çiftçi, ilan edilen OHAL'in devletin içine sızan hainlere karşı olduğunu vurguladı. Çiftçi, "OHAL var ama biz meydanlardayız. Allah nasip ederse OHAL ile devlet içinde yanlış yapanlara hadleri bildirilecek. Geçmişteki zulümlere bu hükümet son verdi. Bu OHAL kararı devlet içindeki cuntacılara karşı, asker kıyafetli teröristlere karşı, onların devlet içinden temizlenmesi, hızlı karar alınması için alınmıştır. Onlar bunu kullanmaya çalışacaklar ama biz biliyoruz ki onlara hadleri bildirilecek." sözlerine yer verdi.

 

KAPIKÖY’DE ÇALIŞMALAR BAŞLIYOR

Çiftçi ayrıca Saray Kapıköy Sınır kapısının biran önce modernleştirilip halkın hizmetine açılması için tüm çalışmaların tamamlandığını belirterek, “Allah’ın izni ile Kapıköy Sınır Kapısını en kısa zamanda modern haliyle hizmete açacağız. İhale süreci ve diğer çalışmalar bitti. İnşallah Salı günü çalışmalar start alacak. Ve kısa bir süre içerisinde çalışmalar bitecek inşallah.” Dedi.

 

“OKÇULAR TEPESİ HEYKELİNİ DİKECEĞİZ”

AK Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda da Van'daki demokrasi nöbetleriyle özdeşleşen meydandaki "Okçular Tepesi"nin tarihte saygıyla anılacağını dile getirerek, "Okçular Tepesi'ni ölümsüzleştirmek için heykelini yaptıracağız. Oradaki gençlerimizin ellerindeki bayraklarıyla, Van'ın uçan balıklarını, liderimiz Recep Tayyip Erdoğan'ın resmini bütünleştirerek, Beşyol Meydanı'na heykelini dikeceğiz" diye konuştu. 

 

Konuşmaların ardından vatandaşlar, Beşyol Meydanı'ndaki demokrasi nöbetini sürdürdü.

 

ÇİFTCİ ERCİŞ’TE DE NÖBETE KATILDI

Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Çiftci, Erciş’te demokrasi nöbetine katıldı. Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftci, alanları, meydanları terk etmeyerek ülkesine, milletine, devletine, iradesine ve demokrasiye sahip çıkan Ercişlilere teşekkür etti.

 

Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftci, Erciş kaymakamlığı önünde demokrasi nöbeti tutan vatandaşları gece yarısı ziyaret edip, birlikte nöbet tuttu. Erciş Kaymakamı Mehmet Şirin Yaşar’ın da nöbette beklediği alana Van’daki programının ardından gece yarısı gelen Çiftci, cuntacıların 15 Temmuz'da alçakça girişimde bulunduğunu belirterek, "Onlar, darbe ile bu ülkeyi ele geçirip Siyonistlere teslim edeceklerdi. Ama hamdolsun ki milletimiz buna asla izin vermedi. Onlar kendileri gibi Amerikan uşağı bir nesil istiyordu. Ama kendini bu millete adayan Cumhurbaşkanımız vardı. Bu ülkenin her noktasındaki kardeşlerimizin dik duruşu vardı. Pensilvanya’daki zat ve onun uşakları bir şeyi unutmuştu. Bu millet, istiklal mücadelesi sırasında da, tarih boyunca da kimsenin sömürgesi altına girmemiştir ve girmeyecektir. İradesini kimseye teslim etmemiştir. Bu millet, onun için cuntacılara, darbecilere gereken cevabı canlarını çekinmeden feda ederek, tankların altına yatarak gösterdi. Türkiye’nin dört bir yanında olduğu gibi aziz Ercişli hemşehrilerim de 10 gündür bu meydanları boş bırakmadı ve Cumhurbaşkanımızın meydanlardan çekilin dediği güne kadar da bırakmayacaktır. Sizlerin bu onurlu duruşunuzu yürekten tebrik ediyorum. Allah milletimizden de, siz Ercişli hemşerilerimden de binlerce kez razı olsun. Geldiğimiz noktada basın kuruluşlarımız da büyük bir dirayet gösterdiler. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Darbe girişiminde ahlaklı davranan basın emekçilerini yürekten kutluyoruz. 15 Temmuz gecesi milli iradenin korunması uğrunda çekinmeden canını vererek şehit olan polis, asker ve vatandaşlarımızı bir kez daha rahmetle anarken, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. Allah hepsinden razı olsun” dedi. 


ŞEHRİVAN GÜNCEL: MERAL YILDIZ

Editör: TE Bilisim