HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Diyarbakır’da açıklamalarda bulundu.

HDP’lilerin gözaltına alınmasına tepki gösteren Demirtaş, “11 Ekim’den bu yana 30’u il ve ilçe Başkan düzeyinde çok sayıda arkadaşımız gözaltında. Arkadaşlarımız spor salonunda ifadeleri alınmadan, herhangi bir suçlama yapılmadan tutuluyor” dedi.

 

Başkanlık referandumu

"Fiili başkanlıktan bu yana beyefendinin yaptıklarına bakın" diyen Demirtaş, "Parlamentoda hayır diyeceğiz, referandumda da en etkili hayır kampanyasını yürüteceğiz. Memleketin demokrasiye ihtiyacı var” dedi.

 

‘Bu gözaltılar misillemedir’

Ak Parti Dicle ilçe başkanının öldürülmesinden sonra göz altıların başladığını belirten Demirtaş gözaltını gerçekleştiren bazı emniyet yetkililerinin, “Bu misillemedir” dediğini söyledi

Bir savcının avukatlarına verdiği bilgiyi de paylaşan Demirtaş, “Savcı ‘Zaten gözaltı operasyonu yapılacaktı, ancak AKP ilçe başkanının vurulması bunu hızlandırdı’ dedi” diye konuştu.

Diyarbakır Valisi'ne, cumhuriyet başsavcısına ve emniyet yetkililerine seslenen Demirtaş, “Arkadaşlarımız haksız ve hukuksuz bir şekilde gözaltında. Buna bir an önce son verilmeli” dedi.


KAYNAK - İLKE HABER

Editör: TE Bilisim