HDP Eş GHenel Başkanı Selahattin Demirtaş, Başbakan Binali Yıldırım’ın DBP'li Van Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik "Belediye'ye 400 trilyon para geliyor. Nereye gitti bu 400 trilyon? Nereye gittiğini biliyorsunuz. Burunlarından fitil fitil getireceğiz" sözlerini eleştiren Demirtaş,“Bu para sizin Saray’ın iki yıllık elektrik, doğalgaz, su, temizlik bedeli” dedi.

 

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, TBMM'de partisinin grup toplantısında konuştu. Demirtaş, Özgür Gündem Gazetesi'nde "Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği" kampanyasına katılarak gazetenin bir günlük yayın yönetmenliğini yapan Şebnem Korur Fincancı, Ahmet Nesin ve Erol Önderoğlu’nun tutuklanması hakkında da konuştu. Konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı eleştiren Demirtaş, “Anlaşılıyor ki beyefendinin elinde kara liste var. Bu bir öç alma, tehdit, korku salma operasyonudur. Yoksa hâkimlerin hepsi bu dosyadan tutuklama çıkmayacağını bilir” dedi.

 

“400 TRİLYON SARAY'IN İKİ YILLIK FATURA MASRAFI”

Başbakan Binali Yıldırım’ın DBP'li Van Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik "Belediye'ye 400 trilyon para geliyor. Nereye gitti bu 400 trilyon? Nereye gittiğini biliyorsunuz. Burunlarından fitil fitil getireceğiz" sözlerini eleştiren Demirtaş, “Bu para sizin Saray’ın iki yıllık elektrik, doğalgaz, su, temizlik bedeli” dedi. Demirtaş'ın açıklamalarından satır başları şöyle: "Biz bir otobüs bulmakta zorlanıyoruz, kendisi tirilyonlar harcıyordu. Devletin parasını bütün siyasi faaliyetlere, kirli işlere, trollere harcadığının itirafıdır. Kardeşim bizim paramızı rezil olmak için harcama. Milletin parasını çar çur etme."

 

DEMİRTAŞ: SARAY'A KAYYUM ATANSIN

"Belediyelere kayyum atayacağız diyor. Yıllardır belediyelerimizden çıkmayan müfettişler kesintisiz belelediyenin içerisindeler. Her gün evrak istiyorlar. Her gün soruşturma. Müfettiş denetimi 3-5 gün sürer. Müfettişlerin elinde teröre yardım ediyo denen tek bir delil yok. 400 trilyon Van'a gönderiliyor, bu parayı ne yapıyorsunuz dağa gönderiyorsunuz burnunuzdan fitil fitil getireceğiz diyor. Ya bu sarayın elektrik parası, su parası. O para personel maaşını ödemeye doğrudürüst yetmiyor. Bunlar teröre yardım ediyoru söyledikten sonra her türlü hukuksuzluğu yapacağını sanıyor. Eğer bir yerde hırsızlık var diye kayyum atanacaksa saraya atanması lazım. Adana'da yakalanan TIR'larını biz göndermedik. Teröre yardım oydu. Biz senin arkandayız diyen beyfendi Mursi müebbet aldı kendisinden tek bir açıklama yok. Noldu, hani Mısır, Hani Rabia, anında satttınız şimdi İsrail'le anlaşma imzalıyorlar. Mavi Marmarada hayatını kaybedenlerin anısı ne oldu. Anında sattılar."

 

"DEVRİK BAŞBAKAN BENİ HAİN İLAN ETMİŞTİ"

Demirtaş son olarak şu ifadelere yer verdi: "Rusya ile krizde uçağı düşürdüklerinde neredeyse milli bayram ilan edeceklerdi, bunların gazıyla. Ben o zaman Moskovaya gidip diyalogla işler çözülsün dendiğinde devrik başbakan bana hain demişti . Şimdi ne oldu ağlamaklı çiçekli mektup gönderiyor Putin'e. Biraz ahlaklı olun dik durun biz de sizinle grur duyalım."


(Kaynak: Vantv)

Editör: TE Bilisim