Halkevleri'ne yaptığı ziyaretin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş , Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'ın " Dolmabahçe 'de mutabakat yoktu, onlar Öcalan 'ın mesajını okudu biz de hükümetin duruşunu aktardık" sözlerinin sorulması üzerine şu yanıtı verdi:

"Barış cesaret ister. Bu cesaret yeri geldiğinde barış için koltuğundan, hatta gerekirse canından vazgeçebilmektir. Dolmabahçe'de yapılan bir mutabakattır ve kendisi de orada bulunmuştur. Polemiğe girmek istemiyorum.

"Öncelikle çatışmasızlık ortamının yeniden sağlanması için. Öncelikle ölümleri durdurmamız gerekiyor" dedi.

HDP hakkındaki 'kapatılsın' çağrıları ve Yargıtay'ın başlattığı 'terör incelemesi' de hatırlatılan Demirtaş bunun üzerine, "Partileri halk açar, halk kapatır. Bugün bize yüzde 13 oy vermiş olanlar yarın yüzde 1 de verebilir, saygı duyarız, partimizi kapatılmış sayarız. 'Dokunulmazlık' mı diyorsunuz? 80 milletvekili arkadaşımla birlikte yarın dokunulmazlıklarımızın kaldırılması için biz kendimiz dilekçe veriyoruz Parlamentoya. Siz var mısınız? Korkmuyorsanız sizin de dokunulmazlıklarınızı hep birlikte kaldıralım" dedi.

Demirtaş hakkında fezleke hazırlandığına yönelik iddialar sorulunca ise "Hayırlı olsun" demekle yetindi.


KAYNAK-RADİKAL

Editör: TE Bilisim