ŞEHRİVAN SİYASET: ÖNDER ALTINAL / ERDAL ERBAŞ - HÜDA Par Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Van’da basını ile bir araya geldi. Gündeme dair önemli açıklamalar yapan Yapıcıoğlu, önemli mesajlar verdi.

 

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu partisinin Genel İdare Kurulu toplantıları için Van’a geldi. Genel Kurul Toplantısı ve STK buluşmasının ardından dünde kentteki yerel ve ulusal basın kuruluşları ile bir araya geldi. Bak Hele Bak Yusuf Konak’ta basınla bir araya gelen Yapıcıoğlu, gündeme dair önemli açıklamalar yaptı. Türkiye gündeminde olan yeni devlet tartışmaları ile ilgili konuşan Yapıcıoğlu, “Yeni bir devlet kuruluyor mu, kurulmasına ihtiyaç var mı, bu yeni devlet kurulurken eski devlet yıkılacak mı tartışmalarını bir kenara bırakarak ben şunu söylüyorum. Mutlak süratte bir paradigma değişikliğine ihtiyaç var” dedi.

 

YAPICIOĞLU MÜFTÜLÜKLERİ DEĞERLENDİRDİ

Türkiye’de gündem hızlı bir şekilde değiştiğini söyleyen Yapıcıoğlu, müftülüklere nikah kıyılma yetkisiyle ilgili konuştu. Yapıcıoğlu şöyle konuştu: “Her gün bu tartışmalara bir yenisi ekleniyor. Özellikle birileri ısrarlar meseleyi çarpıtmaya devam ettiği için dikkatleri şu noktaya çekmek istiyorum. Müftülüklere nikah kıyma yetkisinin verilmesine karşı çıkanlar aynı zamanda zinanın suç olmaktan çıkarılmasını da hararetle savunan kişilerdir. En azından bunun önemli bir kısmı böyledir.”

 

“TEPKİYİ AYNI KESİMLER ORTAYA KOYDU”

Yapıcıoğlu konuşmasının devamında, “Biz öyle inanıyoruz ki müftülüklere nikah kıyma yetkisi verilmesine karşı çıkanlar aslında nikah müessesesinin kendisine karşı çıkılıyor. Çünkü bu insanlar bugüne kadar nikahsız birlikteliklere her hangi bir şekilde karşı çıktıklarına şahit olmadık. Hatta nikahsız birlikteliklerin suç sayılması veya yasaklanması yönünde bir adım atılacak olması bunları çok ciddi şekilde rahat edecektir. Zinanın yeniden suç kapsamına alınması tartışıldığında en şiddetli tepkiyi yine aynı kesimler ortaya koymuştur.” Diye konuştu.

 

YAPICIOĞLU: DEĞİŞİKLİĞİNE İHTİYAÇ VAR

“Paradigma değişikliğine ihtiyaç var” diyen Yazıcıoğlu şöyle konuştu: “Son dönemde hükümet partisi olan Ak Parti eski bir MKYK üyesinin yeni bir devlet kuruluyor tarzındaki açıklaması ve bunun etrafında dönen tartışmalar var. Yeni bir devlet kuruluyor mu, kurulmasına ihtiyaç var mı, bu yeni devlet kurulurken eski devlet yıkılacak mı tartışmalarını bir kenara bırakarak ben şunu söylüyorum. Mutlak süratte bir paradigma değişikliğine ihtiyaç var.”

 

“MİLLETİN MERKEZDE OLMASI GEREKİYOR”

Milletin merkezde olması gerektiğini dile getiren Yapıcıoğlu, “Şimdiye kadar devlet hep merkeze alınmıştır, devlet kutsanmış ve asıl olan devlettir denilmiştir. Ülke devletin toprağı, millete devletin tevazu olarak muamele görmüştür. Bize göre asıl olan millettir. Millet merkezde olmalı, ülke milletin vatanıdır, devlette o vatan üzerinde milletin kurmuş olduğu bir organizasyondur. Olması gereken budur. Bu yönden bir değişikliğe ihtiyaç var.” İfade etti.

 

YAPICIOĞLU: BU HAFIZA TEMİZLENMELİDİR

Devlet hafızası ile ilgili konuşan Yapıcıoğlu şunları kaydetti: “Şimdiye kadar ki devlet hafızası, daha önceki devlet paradigmasına uygun olarak milleti sınıflara ayıran, parçalara bölen bunların önemli bir kısmını da düşman olarak gören bir siyasi yapıdan bahsediyoruz. Eski devletten bahsederken. Bu hal devam edemez, vatandaşa düşman muamelesi yapılamaz, vatandaşın düşman olarak görülmesi hali artık muhaldir. Millet merkezde olmalıdır. Eski devletin oluşturduğu devlet hafızası bunun önemli bir kısmı bugün devleti yıkmaya çalışan ve ele geçirmeye çalışan, mahkemelerde terörist olarak yargılanan FETÖ denilen örgütün mensuplarının oluşturduğu bir hafızadır. Bu hafıza da mutlak süratle temizlenmelidir.”

 

“MİLLET ADINA TALEP EDİYORUZ”

Buğday taban fiyatına yapılan zamla ilgili de konuşan Yapıcıoğlu, “Memleketin önemli bir kısmında buğday hasadı yapıldı. Van gibi yerlerde buğdaylar henüz hasat edilmedi. Taban fiyatıyla ilgili bir tartışma vardı. Ekmeklik buğdayın taban fiyatı geçen sene 91 kuruştu. Bu sene 3 kuruşluk bir zamla 94 kuruş olarak açıklandı. Makarnalık buğdayda ise herhangi bir artış öngörülmedi. Geçen seneki gibi 1 liralık bir fiyat açıklandı. Çiftçinin beklentisi bu değildi enflasyonun üzerinde bir taban fiyatı açıklanması bekleniyordu. Çünkü tarımsal girdilerin en önemlilerinden olan, en büyük rakamı tutan gübre ve mazot fiyatları enflasyonun üzerinden artmışken enflasyonun altında yüzde 3 gibi bir artışa tekabül eden 3 liralık bir artış çiftçiyi memnun etmemiştir. Yakın bir zamanda mısır fiyatları açıklanacaktır. Biz aynı hataların mısır taban fiyatı açıklanırken en azından tekrar edilmemesini ve bu taban fiyatların tekrar gözden geçirilmesini söylüyoruz. Millet adına hükümetten talep ediyoruz.” Dedi.

 

YAPICIOĞLU: YERELİN İŞİ YEREL OLMALIDIR

Hüda-Par Van teşkilatının Van sorunları için yapmış olduğu çalışmalarla ilgili de konuşan Yapıcıoğlu şunları söyledi: “Doğrusu bizim yerel teşkilatlarımızdan şöyle bir talebimiz var. Yerel temas, yerel siyaset ve teşkilatında yerel olmasıdır. Bu şekilde de yerel sorunlara eğilmesi ve halkla birebir temas eden, halkın sorunları ilgilenen bir siyaseti bütün teşkilatlarımızdan talep ediyoruz. Bu konuda başarılı çalışma ortaya koyan teşkilatlarımızdan bir tanesi Van teşkilatıdır. Ben buradan basın huzurunda Van teşkilatımıza teşekkür ediyorum. Yapılan çalışma yeterince yankı buldu mu? Ban sorarsanız kamuoyunda iyi bir yer buldu. Halk nezdinde de bu önemli bir katkı sunmuştur. Bizim de yapmamız gereken budur. Yerel teşkilatlarımızın yerel sorunlara çözüm üretilmesi bana göre doğru siyasettir. Gönül ister ki daha büyük etki göstersin. Ancak gösterilen etkiyi de küçümsemiyoruz.”

 

“VAN’IN EN BÜYÜK SORUNU: İŞSİZLİK”

Van’ın en büyük sorununun işsizlik olduğunu söyleyen Yapıcıoğlu, “Van teşkilatımızın bize bildirdiğin sorunların en başında işsizlik sorunu geliyor. Aslında bu bütün memleketin sorunu ama Van’ın da büyük bir sorunu olmuş durumda. İşsizlik rakamları gerçekten çok yüksek seviyede yer alıyor. Ancak bu rakamın resmi rakamların üzerinde olduğu da bir gerçektir. Teşkilatlarımız ile diyalog halindeyiz. Yazılı olarak hazırladıkları raporları bize sundular. Her bir birim başkanımız kendi alanlarında üzerine düşeni yapıyor. Bu anlamda takip içerisindeyiz.” Şeklinde konuştu.

 

“2099’A KADAR OLMAZSA YİNE SORUNLARI DİNLEYECEĞİZ”

Seçim partisi olmadıklarını söyleyen Yapıcıoğlu 2099 yılına kadar seçim olmazsa dahi yine vatandaşa gideceklerini ve sorunları dinleyeceklerini söyledi. Yapıcıoğlu son olarak şunları söyledi: “Ege, Akdeniz, Marmara’da teşkilatlarımız var ve aktif bir şekilde çalışıyorlar. Ancak bunları aynı etkiyi gösteriyor demek hiçbir parti için olmadığı gibi bizim içinde geçerli değil. Biz sadece seçim odalı çalışmıyoruz. Seçim dışında da halkımıza gidiyor ve sorunlarını dinliyoruz. Seçim olmasa da Hüda-Par ziyaretlerini yapar ve vatandaşa gider. 2099’a kadar seçim olmazsa da biz vatandaşa gitmeye devam edeceğiz.” 

Editör: TE Bilisim