DBP Tuşba İlçe binasına sabah saatlerinde yapılan polis baskını ve İlçe Eş Başkanı Harika Uyar’ın gözaltına alınması düzenlenen basın açıklaması ile protesto edildi.

 

Sabah saatlerinde DBP Tuşba İlçe Eş Başkanı Harika Uyar’ı evine baskın düzenleyerek gözaltına alan polisler ardından DBP Tuşba İlçe binasına baskın düzenleyerek aramalar gerçekleştirdi. Yapılan baskın ve gözaltı olayını protesto etmek amacıyla DBP Tuşba İlçe binasında açıklama yapıldı. Açıklamaya DBP Van İl Eş Başkan Vekilleri Nazmiye Acar, Metin Kutaz, HDP Van İl Eş Başkanları Yakup Ataş, Gülistan Orhan, HDP Van Milletvekili Lezgin Botan, DBP-HDP Tuşba ve İpekyolu İlçe Yöneticileri, Van Barış Anneleri ve KJA Aktivistleri katıldı.

 

Basın açıklamasını yapan DBP Van İl Eş Başkan Vekili Nazmiye Acar şu ifadelere yer verdi: “AKP hükümeti tarafından 7 Haziran seçimlerinin ardından başlatılan imha ve siyasi soykırım operasyonları sürüyor. Halkımızın 7 Haziran’da gösterdiği seçim başarısını ve özgür yaşamı inşa etme sürecini hazmedemeyen AKP hükümetinin partimiz üzerinde ki baskıları gün geçtikçe artıyor. Artık mevlitlerimize, cenaze törenlerimize, taziyelerimize bile müdahale edecek kadar İslami, insani ve vicdani tüm değerleri ayaklar altına alan AKP hükümeti en demokratik hak olan basın açıklamalarımıza katılan arkadaşlarımızı bile gözaltına alıyor ve tutukluyor.”

 

“UYAR DARP EDİLEREK GÖZALTINA ALINMIŞTIR”

Acar yaptığı açıklamada, “Bununla yetinmeyen AKP’nin polisleri ardından DBP Tuşba İlçe binamıza gece yarısı girmiş, parti binamızda çeşitli aramalar gerçekleştirdikten sonra ayrılmıştır. Gece yarısı yapılan bu operasyon hukuki değil,  yasadışı bir uygulamadır. Gece yarısı gizlice parti binamıza girilmesi korsanca bir tutumdur. Daha önce il binamıza sık sık baskın düzenleyen polis, şimdi de ilçe binalarımızı hedef almıştır ve bizler bu durumu kabul etmiyoruz.” Şeklinde konuştu.

 

“POLİS NASIL BİR PROVOKASYONUN PEŞİNDE”

Konuşmasını “Polis, Van’da ciddi bir toplumsal olay yaşanmadığı halde parti binalarına baskınlar düzenleyerek nasıl provokasyonun peşinde?” şeklinde sürdüren Acar şunları kaydetti: “Acaba polis bu tutumuyla partimizi kriminalize etmek çabası içinde midir? Halkımızın cenazelerine yönelik polis müdahalesi karşısında bile sağduyulu davrandığı bir dönemde polisin bu tutumu Van Valiliği ve Emniyet Müdürlüğü’nün başka bir planından mı kaynaklanıyor?”

 

Acar konuşmasında son olarak, “Tüm kamuoyu önünde AKP hükümetine ve Van Valisine çağrımız, bu hukuk dışı uygulamalara son verilmesidir. Eş Başkanımız Uyar’ı derhal serbest bırakın. Buradan yaşanan tüm baskıları, gözaltı ve tutuklamaları bir kez daha protesto ediyoruz.” İfadelerine yer verdi. 

Editör: TE Bilisim