Darbe ile ilgili her gün yeni bilgi ve belgelere ulaşılırken Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı da hedef alan Darbecilerin hedefinde Van milletvekilinin de olduğu belirtildi. Ortaya çıkan belgelerde darbecilerin Erdoğan ile birlikte hazırladıkları belgelerde o isim de yer alıyor...

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu tarafından FETÖ'nün darbe girişimiyle ilgili başlatılan soruşturma kapsamında, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla Anadolu Adalet Sarayı'nda görevli 39 savcı ve 71 hakim hakkında gözaltı kararı alınmıştı. Bu kapsamda, gözaltına alınan hakim Mehmet Sel'ih adliye sarayındaki çalışma odasında yapılan aramada çıkan dilekçe dikkati çekti.

 

DARBE GİRİŞİMİ BAŞARILI OLSAYDI...

FETÖ'nün darbe girişiminin gerçekleşmesi halinde işleme konulacak şekilde hazırlanan şikayet dilekçesinin şikayetçi kısmının boş bırakıldığı görüldü. Başlığında "İnegöl Cumhuriyet Başsavcılığı'na" şeklinde ibare yar alan dilekçenin, şüpheli kısmında ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, eski Başbakan Yardımcısı ve Van Milletvekili Beşir Atalay, eski Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, İçişleri Bakanı Efkan Ala ile MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın isimlerinin yer aldığı, ayrıca il valileri, MİT ve ilgili kamu görevlilerinin de şüpheli olarak yazıldığı belirtildi.

Editör: TE Bilisim