Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Özbekistan ve Kore ziyareti öncesi Atatürk Havalimanı'nda açıklamalarda bulundu. 

 

Abdullah Gül'ün "Aday değilim açıklaması ile ilgili değerlendirmelerinin sorulması üzerine Erdoğan, "Ben bu konuyla ilgili hiçbir değerlendirme yapmayacağım zaten Sayın Gül değerlendirmeleri kendileri de yaptılar. Sadece sizlere de teşekkür edeceğim. Seçim meydanı herkese açıktır ve seçim meydanı da bu noktada zaten temenni ederiz bir an önce her siyasi parti adayını belirler ve ona göre de biz de kampanyamızı çok daha değerli kılacak adımlarımızı atarız" dedi.

 

BEDELLİ ASKERLİK

 

Erdoğan yaptığı açıklmalarda bedelli askerlik konusuyla ilgili de konuştu. "Bedelli askerlik şu anda hükümetimizin gündeminde değil, böyle bir durum yok" diyen Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

 

"Ve hele hele bir tarafta tabi Afrin, bir tarafta Fırat Kalkanı harekatı bunların olduğu bir dönemde bunu gündemimize almak şehitlerimize özellikle gazilerimize saygısızlık olur. Bu işlerin istismarını yapanlar çok çok fazla. Hayırlısıyla şu önümüzde seçim bitmiş olsun, başkanlık sistemine geçiş dönemi hallolduktan sonra bunlar tekrar masaya yatırılır, atılması gereken adım varsa bu adımlar atılır. Ama şu anda böyle bir şey kesinlikle söz konusu değil"

Editör: TE Bilisim