Gürpınar Belediyesince açılan futbol kursu, gençlerden ilgi görüyor.

 

Gürpınar Belediyesi, ilçenin değişim ve dönüşümü için bir yandan projelerini hayata geçirirken bir yandan da sporun ve sporcuların gelişmesi için çalışma yürütüyor.

 

Bu kapsamda yaz dönemi başında açılan ve 5-13 ile 13-15 yaş kategorilerinde 45 sporcunun katıldığı kurslar aralıksız devam ediyor. Şehir Stadı'nda her gün belli saatlerde sürdürülen çalışmalarda, sporculara futbol teknikleri ve kondisyona yönelik bilgiler aktarılıyor.

 

Uzman eğitimcilerce futbolcuların yeterlilik durumlarının değerlendirildiği kurs, üç ay sürecek. Kurs sonunda yapılacak değerlendirmede yetenekleri keşfedilecek sporcular, Gürpınar Belediye Spor bünyesinde alt liglerde forma giyme şansı bulabilecek.

 

Gürpınar Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Osman Doğramacı, yaptığı açıklamada, ilçede genç yeteneklerin fazla olduğunu ve bu gençlerin önünün açılması için çalışma yürüttüklerini kaydetti.

 

Sporda kendilerini geliştirmek isteyen öğrencilere olanak sunduklarını ifade eden Doğramacı, şöyle konuştu: "İlçemizde bütün branşlarda kendini ispatlamak isteyen öğrencilerimiz var. Belediye olarak bu öğrencilere sahip çıkıyoruz. Yaz boyunca uzmanlar gözetiminde kurslar vererek, yeteneklerini geliştirmelerini sağlıyoruz. Bu kurslardan başarıyla çıkacak gençlerimizin çok iyi yerlere geleceğini düşünüyoruz. Müsabakalarda ilçemizi en iyi şekilde temsil edeceklerine inanıyoruz. Bu nedenle buna benzer çalışmaları önemsiyoruz."

Editör: TE Bilisim