Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı Çocuk Evleri Müdürlüğünce, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı çeşitli etkinliklerle kutlandı.

 

Şamran Çocuk Evinde kalan çocuklar, 23 Nisan Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında İl Müdürü Zeynel Abidin Koç’un makam koltuğuna oturdu. İl Müdürü Zeynel Abidin Koç’u makamında ziyaret eden çocuklar temsili olarak oturdukları makam koltuğunda; bundan sonra çocuklar hakkında alınacak personel karar toplantılarına çocukların da temsili olarak katılımları sağlanacağı belirtildi.

 

23 NİSAN PİKNİĞİ

Çocuk Evlerinde bulunan çocuklar için Van İline bağlı Gevaş ilçesinde bulunan Kızılay’a ait Sosyal Tesislerde 23 Nisan pikniği düzenlendi. Çocuk Evlerinde kalan çocuklar ile Çocuk Evleri Müdürlüğü personelinin katıldığı piknikte çocuklar gönüllerince eğlendi. Müzik eşliğinde bol bol halay çeken çocuklar; sandalye kapmaca, yumurta taşıma, çuval yarışı ve halat çekme oyunları oynadı.

 

ÇOCUKLAR 23 NİSAN ÖZEL TV PROGRAMINA KATILDI

İlimizde ulusal yayın yapan Van TV kanalının 23 Nisan’a özel çocuk programına katılan çocuklar yeteneklerini sergiledi. Türkü ve şiirler söyleyerek programa renk katan çocuklar izleyicilerden bol bol alkış aldı. Çocuk Evleri Müdür Vekili Nihat Işık, 23 Nisan Çocuk Bayramı kapsamında düzenledikleri etkinliklerdeki amaçlarının Çocuk Evlerinde kalan çocuklara 23 Nisan Çocuk Bayramı coşkusunu yaşatmak olduğunu ve düzenledikleri etkinliklerle bu amaçlarına ulaştıklarını belirtti. (ŞEHRİVAN HABER)

Editör: TE Bilisim