Pekin Belediyesi tarafından bu yıl "tuvalet devrimi" adı altında kentin belli merkezi noktalarında ücretsiz Wi-Fi imkanı, elektrikli araç ve telefonlar için şarj cihazının yanı sıra banka ATM'si ve bebekler için koltuk bulunan 100 umumi tuvalet inşa edilecek.

 

TUVALETLERDE KLİMA VE HAVALANDIRMA DÜZENLEMESİ

Her bir tuvaletin 50 bin yüen (7,685 dolar ) ile 100 bin yüen arasında bir rakama mal olması bekleniyor. Kentteki mevcut umumi tuvaletlerde de klima ve havalandırmada düzenleme yapılacak.

 

ÇOCUKLAR İÇİN TUVALET

Kışın an az 12 derece yazın da en fazla 30 derece olacak şekilde havalandırma sistemleri oluşturulacak. Belediye, umumi tuvaletler içinde çocukların ihtiyaçlarını giderebileceği küçük tuvaletler yapacak ve önümüzdeki beş yıl içinde hijyen ve hizmetlerin daha da artırılması planlanıyor.

 

Çin'de Wi-Fi ve şarj cihazı olan tuvaletler yapılacak

 

TUVALET DEVRİMİ

Geçen yıl da ülkedeki turistik alanlarda tuvaletlerin kirli ve düzensiz olduğu şikayeti üzerine 3 yıllık plan kapsamında turistik bölgelerde 33 bin yeni tuvalet yapılması ve mevcut 25 bin tuvaletin de yenilenmesi kararı alınmıştı.

Pekin'de daha önce de 1965, 1989, 1994 ve 2002'de olmak üzere dört kez "tuvalet devrimi" çalışmasıyla umumi tuvaletlerde yenileme ve düzenlenmeye gidildi.

Editör: TE Bilisim