ŞEHRİVAN HABER - Cumhuriyet Halk Partisin geleneksel olarak yaptığı İl Başkanları toplantısında Van sorunları gündeme gelmeye devam ediyor.

 

Geçmiş toplantılarda Van’ın birçok sorunlarını burada gündeme taşıyan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Van İl Başkanı Mehmet Kurukcu bu kez de Van’ın önemli sorunlarından olan çevre yolu ve stadyum sorununu Trabzon’da gündeme taşıdı.

 

Başkan Kurukcu, daha önce CHP Genel Başkan yardımcılarından Çetin Osman Budak ve CHP Genel başkan yardımcılarından Tekin Bingöl aracılığıyla Van ve Erciş’teki kentsel dönüşüm sorunu ile Van’daki TOKİ sorunlarını meclise taşımıştı. CHP Van İl Başkanı Kurukcu son olarak geçtiğimiz günlerde Trabzon ilinde gerçekleşen il başkanları toplantısında Van’ın kanayan yaralarından biri olan çevre yolunu da Genel Başkan Yardımcılarından Öztürk Yılmaz aracılığı ile gündemlerine aldı.

 

KURUKCU: HALKIN İRADESİNE İPOTEK KONULUYOR

Atanan kayyumlarla ilgili il başkanları toplantısında konuşan Mehmet Kurukcu, “Ülkemizde son günlerde çeşitli kurum ve belediyelere kayyumlar atanmaktadır. Bu durum demokrasiyle bağdaşmıyor. Bu durum halkın özgür iradesine konulan bir ipotektir. Türkiye’nin her yerinde işsizlik sorunu birinci sırada gelen bir problemdir. Gençlerimizin en güzel çağları boşa geçiriyor. Gençlerimiz yıpranıp gidiyor.” Dedi.

 

“TARİHİMİZİ BİLMEYENLER TARAFINDAN YÖNETİLİYORUZ”

İş-Kur işçilerine de değinen Kurukcu şöyle devam etti: “İŞ-KUR aracılığı ile 7 aylı bile olsa istidam edilmek için alınan elemanlar var. Kura ile alın bu elemanları. 700 kişi çalışacak yere 7 bin kişi başvuruyor. Bu rakam bile ayıbın büyüklüğünü gösteriyor bize. Kendi tarihimizi bilmeyenler tarafından yönetiliyoruz. Türkiye tarihinin en büyük dış politika yenilgilerini bu dönemde yaşamıştır. Suriye, Irak, Mısır, Libya, Avrupa Birliği ve Rusya ile kavgalıyız.”

 

KURUKCU: VAN’A İLGİSİZLİKTİR

15 Temmuz darbe girişiminden sonra Türkiye’de ilk kez büyük bir ortak payda oluşturduklarına vurgu yapan Kurukcu son olarak, “Bu ortak payda içinde hepimiz demokrasiyi savunduk. Bundan daha güzel bir şey olamaz. Yapılması gereken darbe girişimde bulunanları alınarak yargıya teslim edilmesidir. OHAL’in yasal sınırlar içinde kullanılması lazım.” Dedi. Genel değerlendirmelerin ardından sözü Van’a getiren Kurukcu çevre yolu sorununu Trabzon’da dile getirerek Van için kangrenleşmiş bu sorunun bir an önce çözülmesi gerektiği vurgusunu yaptı. Stadyuma da değinen Kurkcu, “Denizlere dolgu yapılarak bazı illere stadyum yapılabiliyor. Ancak Van’ın halen bir stadyumu yok. Bunu ancak Van’a ilgisizlik olarak tanımlayabiliriz.” Dedi. 

Editör: TE Bilisim