ŞEHRİVAN GÜNCEL: ERDAL ERBAŞ - SONER İZGİ - 2010 yılından bu yana tamamlanması beklenen, o tarihten bu yana Van’ın en büyük derdi olan Çevre Yolu hala kentin en önemli gündemi... O tarihten bu yana kurumların, siyasilerin ve yöneticilerin de en büyük tartışma konusu olan, kamulaştırma mı 18’inci madde mi kavgasının bitmediği ama çalışmanın da bir türlü başlamadığı Çevre Yolu’na bu kez de Saadet Partisi dikkat çekti. Konunun yıllardır takipçisi olan Saadet Partisi ilkini geçen yıl gerçekleştirdiği ve bitmeyen yola dikkat çekmek için düzenlediği Geleneksel Çevre Yolu iftarını bir kez daha yaptı. Çevre Yolu’nun Kevenli TOKİ civarındaki stabilize haldeki kısmında partililer ve kentteki basın mensupları ile birlikte bir iftar buluşması düzenleyen SP Van İl Başkanı ve Van Milletvekili adayı Özay İlhan, gelenekselleşen iftarı önümüzdeki yıl artık bitmesini umduklarını ve artık boş çevre yolunda iftar yapmak istemediklerini söyledi.

 

 

GELENEKSEL OLDU AMA SP BİTSİN İSTİYOR...

 

8 yıl önce ihale sonucu ilk kazmanın vurulduğu Van Çevreyolu, bu uzun süreçte bir türlü tamamlanmadı. Sürekli eleştirilen odak noktası olan Çevreyolu için Saadet Partisi Van İl Başkanlığı tarafından Van Erciş karayolunda 2010 yılında yapımına başlanan ve bir türlü tamamlanmayan çevre yoluna dikkat çekmek amacıyla yol üzerinde iftar programı düzenlendi. Çevreyolunun 2010 yılında temellerinin atıldığı ve bir türlü bitirilmediğine dikkat çekmek için çevreyolunda iftar veren Saadet Partisi, 3’üncü iftarı bu yolda vermek istemiyor. Erciş yolu 20’inci kilometresinde bulunan Buğday Tepeleri mevkiinde yapılan iftarın menüsü peynir, karpuz ve sudan oluştu. Program sonrası gazetecilere konuşan Saadet Parti 1. Sıra Milletvekili Özay İlhan, iktidarın yolun bitirmesi gerektiğini söyledi.

 

 

İFTAR MENÜSÜ: PEYNİR, KARPUZ VE SU

 

Saadet Partisi Van İl Başkanlığı tarafından Van Erciş karayolunda 2010 yılında yapımına başlanan ve bir türlü tamamlanmayan çevre yoluna dikkat çekmek amacıyla yol üzerinde iftar programı düzenlendi. Milletvekili adaylarının ve çok sayıda partilinin katıldığı program, Van Erciş yolu 20’inci kilometresinde bulunan Buğday Tepeleri mevkiinde yapıldı. Yere serilen sofrada bir araya gelen partililer; peynir, karpuz ve su ile iftarlarını açtı. İftar sonrası açıklamalarda bulunan Saadet Partisi Van Milletvekili Adayı Özay İlhan buradan iktidara seslendi.

 

 

İLHAN: ÇEVREYOLUNU YAPAMADILAR

 

İlhan ilk olarak şunları söyledi: “Saadet Partisi Van İl Başkanlığı olarak Van’ın kronik bir problemi haine gelen çevre yolunun bir an önce tamamlanması adına geçen yıl burada bir iftar programı düzenledik. Türkiye geneli yankı bulan bu programın ardından, gördük ki iktidar Van’ı yine yetim bıraktı. Yıllardır yol yapmakla övünenler Van’ın çevre yolunu yapamadılar. İktidarları boyunca asfalt yapmaktan, beton yığını yapmaktan başka bir iş yapmayan iktidar Van’ın olmazsa olmazı olan çevreyolunu bir türlü yapmadı.”

 

 

“SAADET PARTİSİ İLE ÇÖZÜLECEKTİR”

 

İlhan konuşmasının devamında, “Saadet Partisi olarak farkındalık oluşturmak adına geçen yıl iftar programı yaptık. Bu yıl iftar programı yapma niyetimiz yoktu. Fakat hiçbir adım atılmadığı için ikincisini yaptık. İnşallah üçüncü iftar programını burada yapmak nasip olmasın diyoruz. Bu anlamda yolun bitmesini isteriz. İnşallah Rabbim bunu bize gösterecek. 24 Haziranda Saadet Partisi meclise girecek ve bu yolda en kısa sürede tamamlanacak. Van’ın bunun birçok kronik problemi vardır ve çevre yolu bu sorunların başında gelmektedir. Bunun gibi bütün kronik problemler Saadet Partisi ile çözülecektir.” Dedi.

 

 

İLHAN: SORUNLARI TESPİT ETTİK

 

Başbakan’ın Van’a gelişiyle ilgili konuşan İlhan, Başbakan Binali Yıldırım Van için verdiği sözleri eleştirdi. İlhan son olarak şunları söyledi: “Geçtiğimiz günlerde ilimize gelen Başbakan çevreyolunun tamamlanacağını, Erciş’te kanayan yara olan Erciş Devlet Hastanesi’nin biteceğini, depremden bu yana hasarlı olan stadyumun yapılacağını vaat ettiler. Giderayak sözleri bu oldu. Saadet Partisi olarak Van’ın sorunlarını daha önce tespit ettik. Bu sorunları da çözeceğiz.” Çevre yolunda verilen iftar yemeğinde jandarma ve güvenlik korucuları ise iftarın açıldığı alanda güvenlik önlemleri aldı.

 

 

Editör: TE Bilisim