Gaziantep'in Karkamış ilçesindeki 250 kişilik Suriyeli grup, Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında terör örgütü DAEŞ militanlarından temizlenen Cerablus ilçesine gitti.

 

Türk Silahlı Kuvvetleri Müşterek Özel Görev Kuvveti ve Koalisyon Hava Kuvvetlerince Suriye'nin Türkiye sınırındaki Cerablus bölgesinde terör tehditlerine karşı yürütülen harekatın 15'inci günü geride kaldı. İç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan bir grup Suriyeli, ülkelerine geri dönmek için Gaziantep Valiliğine müracaat etti. Alınan izinlerin ardından aralarında kadın, çocuk ve yaşlıların da bulunduğu 250 kişi, Karkamış Gümrük Kapısı'na geldi.

 

Yanlarındaki eşya ve bavullarıyla gelen gruptakiler, Karkamış Spor Salonu'nda kayıt işlemlerinin ardından güvenlik kontrolünden geçirilip Cerablus'a gönderildi. Yaklaşık 1 yıl sonra ülkesine dönmenin heyecanını yaşayan Hüseyin Rüstem, "Yaşadığımız yer teröristlerden temizlendi onun için geri dönüyoruz. Anamızı, babamızı özledik. Ailem orada, ben burada tek başınaydım. 'Savaş kalmadı' diyorlar, o nedenle gidiyorum. Çobanbey köyündenim. Türk askeri, Cumhurbaşkanı Erdoğan sağ olsun. Bizi IŞİD'ten kurtardılar." diye konuştu.

Editör: TE Bilisim