ŞEHRİVAN ÖZEL: YUNUS EMRE AYKAÇ/HAMİT KARAKUŞ- KHK ile yapılan atamalar ile kayyumların görev yaptığı ilçelerden birisi olan Çatak’ta önemli hizmetler yapılmaya devam ediyor. Görevlendirmeler sonrası çehresi değişen ve önemli temel hizmetlerle birlikte golf sahası kurulmasına kadar önemli çalışmaların gerçekleştiği Çatak’ta hizmet yarışını şimdi de Hamza Türkmen devam ettiriyor. Geçtiğimiz haftalarda göreve atanan Çatak Kaymakamı ve belediye başkan vekili Türkmen, Çatak’ta kış aylarının gelmesiyle hem yeni hizmetlerin planlamasını yapıp hem de sosyal belediyecilik hizmetlerine hız vermeyi planlıyor. Çatak’ta belediye eliyle yapılmak istenilen bir önemli hizmet de eğitim kurumlarında teknolojik altyapıya önem veren bir takım çalışmalarla ilçenin eğitimine alt yapısını da güçlendirmek...

 

İçişleri Bakanlığı vali yardımcıları ve kaymakamlar için çıkardığı kararname ile Bilecik-Yenipazar Kaymakamı iken, Çatak Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekilliğine atanan Türkmen, göreve başladığı Çatak’ta eğitim anlamında ve sosyal hizmetler konusunda Şehrivan Gazetesi’ne önemli açıklamalarda bulundu.

 

 

“SOSYAL HİZMETLERE YÖNELMEYİ PLANLIYORUZ”

 

Kış ayının gelmesiyle birlikte inşaat sektörünün durmasıyla beraber proje anlamında sonbahar planlaması yapmayı düşündüklerini belirten Çatak Kaymakamı ve Çatak Belediye Başkan Vekili Hamza Türkmen, “İlk önce son bahar planlaması yapacağız. Belediyecilik anlamında Sonbahar da hala yapılması devam edilebilir işlere devam edeceğiz. Kışın inşaatın devam edecek bazı yollarımızın yapım kararını verdik. Bunları değerlendireceğiz. Kış döneminde belediyecilik anlamında sosyal hizmetlere yönelmeyi planlıyoruz. Daha sosyal ve vatandaşa yönelik çalışmalar yürütmeyi hedefliyoruz.” Dedi.

 

 

TÜRKMEN: ‘KOD LABORATUVARI’ KURMAYI HEDEFLİYORUZ

 

Daha önce görev yaptığı ilçelerde eğitim anlamında sınıflarda uyguladığı ‘Kod Laboratuvarı’nı Çatak’taki okullarda da uygulamak istediğini ifade eden Türkmen, “Çatak’ta bulunan okullarımıza ‘Kod Laboratuvarı’ kurmayı hedefliyoruz. Kuracağımız ‘Kod Laboratuvarı’ ile çocuklarımıza yazılım ve kod yazmayı öğreteceğiz. Bunun dışında Robotik kitlerimiz var. Robotik kit ile beraber odaları ve laboratuvarı donatacağız. Bu vesile ile çocuklar robotları ve yazılımları kendileri inşa edecekler. Amacımız çocuklarımızın geleceğini hazırlamak ve çocuklara yeni bir ufuk açmak. Eğitim ve sosyal hayat konusunda Çatak’ta sınıf atlatmak konusunda temel açacağız.” İfadelerini kullandı.

 

 

HAMZA TÜRKMEN KİMDİR?

 

1986 Tavas, Denizli doğumlu olan Hamza Türkmen ilkokulu Sait Kalaycıoğlu İlköğretim Okulunda, ortaokul ve lise öğrenimini Tavas Zeybekler Anadolu Lisesinde tamamlamıştır. 2008 yılında Akdeniz Üniversitesi, Kamu Yönetimi bölümünü bitirmiştir. Mülki idare amirliği mesleğine 2010 Yılında Tunceli Kaymakam Adayı olarak başlamıştır. Kaymakam adaylığı süresince Göynücek Kaymakam vekilliği, Alaçam Kaymakam vekilliği ve Araban Kaymakam vekilliği görevlerinde bulunmuştur. 2012 Yılında Portsmouth Üniversitesinde Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi anabilim dalında yüksek lisansını tamamlamış, aynı zamanda Birleşik Krallık ve Avrupa Birliği üzerinde incelemelerde bulunmuştur. 2013 yılında kaymakamlık kursunu üstün başarılı olarak bitirerek, 2013 yılı kaymakamlar kararnamesi ile Hemşin Kaymakamı olarak atanmıştır. 2016-2018 yıllarında Bilecik-Yenipazar kaymakamı olarak görev yapan sayın kaymakamımız Hamza Türkmen 1 Eylül 2018 tarihli ve 157 sayılı Cumhurbaşkanlığı Atama Kararı ile Çatak Kaymakamlığı ve İlçe Belediye Başkan Vekili görevine atanmış olup, halen bu görevi yürütmektedir. İyi derecede İngilizce bilmektedir.

 

Hamza Türkmen, evli 2 çocuk babasıdır.

Editör: TE Bilisim