Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın, Çataklı muhtarlarla bir araya gelerek, siyaset yapacak adamın belediyede durmaması gerektiğini söyledi. 


Van Büyükşehir Belediyesinin ilçe toplantıları, Çataklı muhtarlarla devam etti. İlçenin 34 mahalle muhtarı, bölgeleriyle ilgili sıkıntıları ve çözüm önerilerini düzenlenen toplantıda anlattı. Çatak Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hacı Asım Akgül’ün ev sahipliğinde, ilçe belediyesinde yapılan toplantıya; Genel Sekreter Mustafa Yalçın, yardımcıları Fazıl Tamer ve Salih Allahverdi ile daire başkanları katıldı. Toplantıdan önce dağıtılan formlara muhtarlar mahalleleriyle ilgili sıkıntıları yazılı olarak genel sekretere sundu.


Siyaseti siyasetçilerin yapması gerektiğini belirten Genel Sekreter Mustafa Yalçın, “Büyükşehir Belediyesi olarak bizler işimizi yapalım. Siyaset yapacak adam burada durmasın. ‘Ben siyaset yapacağım’ diyen adam varsa, işte kapı, özlük hakkını, maaşını ve muafakatını neyi istiyorsa verelim. Hadi güle güle diyelim. Ben sizin gözünüze bakacağım. Vatandaşa hizmet edeceğim. Hiçbir görüş ayrılığı gözetmeksizin yolu, suyu ve temel ihtiyaçları ne ise onları yapıp koşturacağım. Gecemi gündüzüme katacağım. ‘Hem devlet hem de millet adına söz veriyorum’ diyen varsa bağrıma basarım. Daha açık konuşayım. Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya’nın zamanında işe girmiş olabilirsiniz. Kimsenin ne zaman nerde doğacağını kimse bilmez. Bu bir kaderdir. O zaman işe girmiş olabilirsiniz. Beni o ilgilendirmez. Bekir Kaya zamanında işe girdi diye ben kimse ile uğraşacak değilim. Benim uğraşacağım bir adam var, o da işini yapmayan adamdır. Size hizmet etmeyen adam benimle çalışamaz” dedi.
Van’ın hizmette öncelikleri olduğunu belirten Yalçın, köy yolları harap bir şekilde dururken, şehrin bir kenarına park yapmanın bir anlamı olamayacağını kaydederek, şunları söyledi:


“Çok fazla siyasete dokunacak şeyler söylemek istemiyorum. Ama hakikaten sizlere dokunacak işlerin başka yerlere harcandığı noktada çok önemli kesintiler ya da yer değişiklikleri, yani şunu yapmayalım, 34 trilyona fidanlıkta park yapılıyor. 34 trilyonun yarısı harcanmış. Burada keselim, yarısı da köy yollarına gitsin. Çünkü şehirde yaptığımız bir parktaki tırmanma duvarının çok olimpik standartlarda olması Çataklıyı ilgilendirmiyor. Vanlıyı da ne kadar ilgilendirir o da belli değil. Hacıbekir Mahallesinde 50 kişinin kültür organizasyonu yapıyor diye maaşa bağlanıyor olması Çataklıların hiçbir sorununu çözmüyor. Bayanlar kadın yaşam merkezi denilen yerin 50 kişilik bayan dikiş nakış öğretmeni diye istihdam edilmesi bizim işimizi görmüyor. Dikiş nakış eğitmeni lazımsa bunu milli eğitimden isteriz. Bu söylediğim sözlerin anlamı nedir, biliyor musunuz? Hacıbekir Mahallesindeki kültür parkının bedeli 8.8 milyon, kadın yaşam merkezinin 7.1 milyon ve 15 milyonda parktan gelenle 30 milyon elde ediyoruz. Parkın geri kalanını ileri zamana yaparız. Bu 30 milyon işte sizin köy yollarınıza, su sorununuza gidecek. Ulaşımınıza harcanacak.”
Çatak Kaymakamı Hacı Asım Akgül ise, ilçenin sorunlarının konuşulduğu toplantıya katılım sağlayanlara teşekkür etti.
Genel Sekreter Mustafa Yalçın, muhtarlarla buluşmanın ardından yapımı planlanan ilçe otogarının yerinin belirlenmesiyle ilgili yer incelemesinde de bulundu.

Editör: TE Bilisim