ŞEHRİVAN HABER - Beslenme konusundaki çıkışları ve tavsiyeleri ile Türkiye'nin yakından takip ettiği Canan Karatay, şu sıralar Van ve bölgede sıkça rastlanan ve vatandaşların severek yediği uçkun (ışkın) bitkisi için flaş sözler kullandı. Uçkun'u öve öve bitiremeyen Karatay, aynı zamanda uçkunun yemek olarak yiyildiğini de açıklayarak, çok sağlıklı olduğuna da vurgu yaptı.

 

 

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz'ı ziyaret eden ünlü doktor Canan Karatay en sağlıklı yemeği açıkladı.Karatay, uçkun (Işkın) bitkisine övgü yağdırarak "Üzerine yumurta gelince dünyanın en sağlıklı yemeğidir." dedi. İnsan vücudu için en sağlıklı yemeği açıklayan Karatay, az bilinen bu yöresel yemeğin birçok önemli faydası olduğunu belirtti.

 

UÇKUN'UN FAYDALARINI ANLATTI

 

Yöresel bir yemek olarak tüketilen uçkunun (ışkının) faydalarından bahseden Prof. Dr. Canan Karatay, vatandaşlara sık sık ışkın tüketmesini tavsiye etti. Kameralar önünde uçkunu bir muz gibi soyarak tüketen Karatay, az bilinen bu mucizevi yiyecek üzerine açıklamalar yaptı. Prof. Dr. Canan Karatay ışkın yemeği hakkında şu açıklamalarda bulundu:

 

 

BAKIN NASIL PİŞİRİLİYOR!

 

"Üzerine yumurta gelince dünyanın en sağlıklı yemeğidir. Bir kere antioksidan, vitamin, C vitamini dolu" Işkının kalp dostu bir yemek olduğundan bahseden Karatay, ışkının sadece kalp dostu bir yiyecek değil aynı zamanda karaciğer, tiroit ve beyin üzerinde de etkileri olan bir yiyecek olduğunu sözlerine ekledi.

 

KANSER İLACI OLARAK DA AÇIKLANMIŞTI

 

Bilindiği gibi uçkun ile ilgili geçtiğimiz yıllarda da bir çok araştırma sonucu açıklanmış ve uçkunun kanser ve benzeri hastalıklar konusunda tedavi edici olduğu beirtilmişti. (SONDAKİKA)

Editör: TE Bilisim