Van’ın Çaldıran ilçesinin 3 bine yakın nüfusu bulunan Çubuklu Mahallesi’ndeki caminin iç duvarlarına çini süsleme yapıldı.

 

Çaldıran Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince başlatılan çalışma sonucunda Çubuklu Mahallesi’ndeki cami yenilenerek hizmete açıldı. Mahalleliler tarafından yaptırılan ve zamanla eskiyen cami, yürütülen çalışmalar sonucunda yenilenerek ibadete açıldı. 500 kişilik camide halılar yenilenirken, iç duvarlarına da çini süslemeler yapıldı. Eksi 40 derece sıcaklığı gören mahalledeki camiinin ısıtma sistemi ise, yeni kalorifer döşenerek çözüldü. Boya badanası ve peyzaj çalışmaları yapılan camide tavanlara nakkaş yapılarak iç ve dış ses sistemleri de yenilendi.

 

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Çaldıran Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Tekin Dundar, İran sınırında bulunan yaklaşık 3 bin nüfusu olan Çubuklu Mahallesi’ndeki caminin geçmiş yıllarda vatandaşlar tarafından yapılarak ibadete açıldığını söyledi. Dundar, “Eskiyen camimizde Fen İşleri Müdürlüğümüz mühendisleri gerekli çalışmaları başlattılar. Yapılan çalışmada, camimizin boya, badana ve peyzaj çalışmalarının ardından eskiyen tüm halıları yenilenerek tüm iç duvarları çinilerle süslendi. Avizeleri yenilenen caminin tavanına nakkaş yapıldı. İç ve dış ses sistemlerini yenileyerek, camimize kalorifer tesisatı döşendi. Vatandaşlarımızn en güzel yerde ibadetlerini yapmalarını sağladık. Belediye olarak ilçemizde tüm mahallelerimizde bulunan camilerimizin, Kur’an kursları ve taziye evlerimizin onarımlarını yaptık, yapmaya da devam edeceğiz. Bizler halka hizmeti Hakk’a hizmet olarak benimsedik” dedi.

 

Mahalle halkı ise, yapılan çalışmalardan dolayı Kaymakam Dundar’a teşekkür etti. 

Editör: TE Bilisim