Bingöl Üniversitesi öğretim üyesi Dr. Önder ÇAKIRTAŞ, Kitap, kültür, sanat gazetesi ‘Book Culture Art Time's’ tarafından şiir dalında “Asık Suratlı Kalem” adlı kitabı ile Altın Kalem Ödülü’ne layık görüldü.

 

Kitap, kültür, sanat gazetesi Book Culture Art Time's tarafından bu yıl ilki düzenlenen Altın Kalem Ödülleri, 14 Mayıs Pazartesi akşamı İstanbul'da sahiplerini buldu. Popülist kültürün dışında gözden kaçan değerli kalemleri Altın Kalem Ödülleri ile taçlandırıp onları edebiyatseverlerle buluşturmayı hedefleyen Book Culture Art Time's, 14 Mayıs Pazartesi akşamı, Üsküdar'daki Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende Altın Kalem Ödülleri’ni sahipleri ile buluşturdu.

 

 

Saat 19.00a kokteyl ile başlayan gecede ödüller saat 20.00'den itibaren açıklanarak sahiplerine verildi. Törende hem farklı coğrafyalarda yaşayan Türk yazarlara hem de yabancı yazarlara ayrı kategorilerde ödül verildi. Bingöl Üniversitesi öğretim üyesi Dr. Önder Çakırtaş’ın şiir dalında “Asık Suratlı Kalem” kitabı ile ödüle layık görüldüğü gecede; Mehmet Akif Ersoy'un torunu Selma Argon, Cemalnur Sargut, Seda Küçük, Cahit Zarifoğlu'nun kızları Betül Zarifoğlu, CRT Group Başkanı İsmet Cerit, Nihal Olçok, Ayfer Yüksel, Hak- İş İstanbul İl Başkanı Mustafa Şişman, Prof. Dr. Bahattin Türetken, AK Parti İstanbul Milletvekili Hurşit Yıldırım, gazeteci Salih Uçar, gibi isimler farklı alanlarda verdikleri eserleriyle ödül aldı. Roman yazarı Mustafa Sefa Güvenir ve dünyaca ünlü yazarların ödüllü eserlerini Farsça'ya çeviren Behruz Dijurian da Farsça, İngilizce ve Fransızca şiir okuyarak geceye renk kattı.

 

Birçok yazar, şair ve dostlarının buluştuğu Altın Kalem Ödülleri'ne öncülük yapan yazar Serra Erdoğan, özellikle okur sayısının artırılması adına sadece fuarların yeterli olmayacağını, bunun için bireylerin üzerlerine düşen görevleri yerine getirmesi gerektiğini söyledi. Daha fazla yazarın ve farklı çeşitlilikte eserlerinin tanıtımına katkı sağlama hedefiyle yola çıktıklarını kaydeden Erdoğan, "Popülist kültürün zaman içinde, edebiyat alanına da yerleşmesi, maalesef ülkemizde olumsuz bir gerçek. Maddesel kaygılar nedeniyle kartelleşmiş yayın sistemi 'eser ne olursa olsun önce isim' ilkesiyle hareket ettiğinden, onca gerçek edebiyat eseri hak ettiği değeri bulamamakta ve okuyucusuyla buluşamamaktadır. Bu yüzden, kıymetli kalemlerin ve verdikleri eserlerin vurgulanmaları adına Altın Kalem Ödülleri'nin verileceği bu geceyi düzenledik" diye konuştu.

Editör: TE Bilisim