AK Parti Van Milletvekili Adayı Çaha, 07 Haziran 2015 seçimlerinin sadece Türkiye’nin değil, aynı zamanda İslam dünyasının da seçimi olduğunu belirterek, “Recep Tayyip Erdoğan gibi bir lider her ülkeye nasip olmaz kıymetini bilmeliyiz. Çünkü bu asrın Selahaddin Eyyubi’si Recep Tayyip Erdoğan’dır. Yeter ki biz onun etrafında kenetlenebilelim, o zaman karşımızda hiç kimse duramaz” dedi.

 

Eğitim kurumları, mahalleler, esnaflar, kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum örgütleri ve derneklerin ardından Erciş ilçesindeki köylere yoğunlaşan Prof. Dr. Çaha’yı Kırgız Türkleri Rabia selamı ile karşıladı. Seçim çalışmaları kapsamında beraberindekilerle birlikte esnafı ziyaret eden Prof. Dr. Çaha’nın bir sonraki durağı Ulupamir Köyü oldu. Burada Kırgızlı köylülerin yoğun ilgisiyle karşılaşan Prof. Dr. Çaha, Kırgızlıların yapmış olduğu Rabia selamına aynı şekilde karşılık vererek köy halkı ile tek tek tokalaştı. Daha sonra köyün taziye evinde Kırgızlılarla bir araya gelen Prof. Dr. Çaha, burada onların sorun ve taleplerini dinleyerek not aldı. Kalabalığa hitaben bir konuşma yapan Prof. Dr. Çaha, 07 Haziran 2015 seçimlerinin önemine değindi. Bu seçimin başta İslam ülkeleri olmak üzere dünya için önem arz eden bir seçim olduğunu vurgulayan Çaha, oyların bölünmemesi konusunda uyarılarda bulundu.

 

“BÖYLE BİR LİDER KOLAY KOLAY HERKESE NASİP OLMAZ”

İnsanı esas alan bir devlet anlayışlarının olduğunu anlatan Prof. Dr. Çaha, “Kudüs davası bizim davamızdır. Kudüslü, Filistinli kardeşlerimizin bizim gibi özgür, bağımsız, müreffeh yaşamalarını istiyoruz bizim davamız budur ve biz buna adalet davası diyoruz. Partimizin sembolü de adalet ve kalkınmadır. İnsanı esas alan bir siyaset anlayışımız, bir devlet anlayışımız var. Herkes müreffeh rahat bir şekilde yaşasın, biz bunu istiyoruz. Kişi başı milli gelirimizin 25 bin doların üzerine çıkmasını istiyoruz. Şuan 11 bin dolardayız. İnşallah 2023 yılında yani Cumhuriyetimizin yüzüncü yılında milli gelirimizi 25 bin dolara çıkarmayı hedefliyoruz ve bunu yapabiliriz. Nasıl yapabiliriz? Başkanlık sistemine geçer ve güçlü bir şekilde iktidara gelirsek bunu yapabiliriz. Bu kritik bir seçim çünkü bir yandan dış odaklar, öte yandan ise iç odaklar Türkiye’nin tekrar koalisyonlu dönemlere dönmesini istiyor. Hepimiz 90’lı yılları da gördük, AK Partili yılları da gördük. Bugün çok şükür artık biz borç verecek duruma geldik. Recep Tayyip Erdoğan gibi yürekli bir Cumhurbaşkanımız, Ahmet Davutoğlu gibi bilge bir başbakanımız var. Böyle liderler kolay kolay kimseye nasip olmaz. Onun için kıymetini bilmeliyiz. Tüm bunların neticesinde baktığımızda bu seçim bizim için çok önemli Erciş için önemli, Van için önemli, bölgemiz, ülkemiz, Ortadoğu, İslam ülkeleri ve dünya için çok önemli” dedi.

 

“BİZ BARIŞ VE KARDEŞLİK GELSİN İSTİYORUZ”

Seçimlerin bölge için de çok önemli olduğunu belirten Çaha, bölgenin en büyük sorununun terör sorunu olduğunu belirtti. Çaha, “PKK 35 yıldır bu ülkenin, bu bölgenin başına bela olmuş durumda. Daha dün bir korucu kardeşimizi öldürdüler. Erciş’te biz istiyoruz ki bir daha kan dökülmesin, bu bölgeye kardeşlik gelsin, dağlarımızı silahtan arındıralım istiyoruz. Gelip bizim gibi tarım yapsınlar, hayvancılık yapsınlar, güzel okullarda okuyup istikballerini bu topraklarda arasınlar, çoluk çocuklarına baksınlar. Eline silah alıp bizi, kardeşlerimizi öldürmesinler. Biz bunu istiyoruz. İşte bu barışı isteyen hükümetimizdir. Biz bu barışı getirmek istiyoruz. Bir daha da burada kimse ölmesin, kan dökülmesin, analar ağlamasın. O yüzden 3B, 1K diyoruz. Birlik, Beraberlik Barış ve Kardeşlik. Biz bunu yaptığımız zaman inanın önümüzde kimse duramaz. Mehmet Akif’in ifadeleriyle söylüyorum, Cihan yıkılsa inan bu cephe asla sarsılmaz” ifadelerini kullandı.

 

“ASRIMIZIN SELAHADDİN EYYÜBİ’Sİ RECEP TAYYİP ERDOĞAN’DIR”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tarihimizi yeniden canlandırmaya çalıştığını, kardeşlik köprüleri kurduğunu ifade eden Çaha, “Birçok ülkeye dünya kadar yardım götürüyoruz. Bununla da yetinmiyoruz. Dünyanın birçok ülkesindeki mazlumların hakkını savunuyoruz. Kudüs davasını savunuyoruz, çünkü bu bizim davamızdır. Selahaddin Eyyubi haçlı ordularını devirdiği zaman yanında Özbekler, Kırgızlar, İranlılar, Türkler, Araplar, Kürtler ve daha birçok kavimden insanlar vardı. Kudüs’ü kurduğu kardeşlik köprüleri sayesinde kurtardı. İşte asrımızın Selahaddin Eyyübi’si de Recep Tayyip Erdoğan’dır. Yeter ki biz onun etrafında kenetlenebilelim. O zaman karşımızda kimse duramaz. Onun için bu seçim İslam ülkelerinin davasıdır. Bakın 15 yıl öncesine kadar kızlarımız devlet kurumlarından atılıyordu. Bugün çok şükür bir Müslüman kadın gururla iftiharla istediği kurumda çalışabiliyor. Bu devrim niteliğinde bir adımdır. Onun için değerlerimize sahip çıkmalıyız. Çünkü Türkiye’nin bir daha geri gitmeye tahammülü yoktur” açıklamalarında bulundu.

 

“OYLARINIZ BOŞA GİTMESİN”

Çaha, oyları çocuklarımızın geleceğine vereceklerini ve o yüzden kazanma ihtimali olmayan partilere verilecek olan oyların boşa gideceğini hatırlattı. Çaha, “Ak partiye verilen her oy sizin çocuklarınızın, toruncularınızın geleceğine verilen oylardır. Her oy buraya yatırım demektir. Onun için bizim buradan güçlü gitmemiz gerek. Ben büyük bir oranı aşacağımıza inanıyorum. Ankara’ya alnımız ak, başımız dik olarak gideceğiz. Oraya güçlü gittiğimizde bu gücün karşılığında hizmet isteyeceğiz. Gönül verdiğiniz ve onun için oyunuzu verdiğiniz partinin Erciş’te veya Van’da kazanma ihtimali olsaydı, tüm samimiyetimle söylüyorum oyunuzu vermenizi gönül rızam ile kabul ederdim. Ama kazanma şansı olmayan partiye verilen oyunuz, hiç istemeyeceğiniz partiye gidecektir. O yüzden boşa gidecektir. Sizlerden istirham ediyorum, bu seçim hepimiz için, çözüm için, barış ve huzur için, istikrar için önemlidir. Bir tek oy boşa gitmemelidir. Sizlerden ricam sandık başına gitmeden önce çocuklarınızın gözüne bakıp öyle gidin. Verdiğiniz oyun yerine gidip gitmediğini bilip öyle oy kullanın” ifadelerini kullandı. Çaha, yaptığı konuşmanın ardından geçtiğimiz gün sünnet ettirilen çocukların ailelerinin evlerini tek tek gezerek, geçmiş olsun dileklerinde de bulunarak, çocuklara hediyeler verdi. Çaha, daha sonra diğer köy toplantıları ve ev ziyaretlerine gitmek üzere bulunduğu yerden ayrıldı. 

Editör: TE Bilisim