Van Büyükşehir Belediyesi’nin üst düzey yöneticileri Erciş, Muradiye ve Çaldıran ilçelerinin Kaymakam ve aynı zamanda Belediye Başkan Vekilleriyle bir araya geldi. Toplantıda üç ilçenin sıkıntılarına çözüm arandı. 

 

Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın, Genel Sekreter Yardımcıları Mehmet Yaşar, Fazıl Tamer, Salih Allahverdi, VASKİ Genel Müdürü Abdulvehap Gezgen ve Daire başkanlarından oluşan bir heyet Erciş’e gitti. Erciş Kaymakamlığı’nda düzenlenen toplantıda 3 ilçenin ulaşım, imar, içme suyu, temizlik, kanalizasyon, yol tamiratları ve yapımları, hayvan barınakları, sebze halleri, mezbahana, otogar ve arıtma tesisleri gibi başlıklar ele alındı. Genel Sekreter Mustafa Yalçın, İlçe Belediye Başkan Vekilleri tarafından aktarılan sorunları bir bir not ederek toplantıya iştirak eden daire başkanlarından sıkıntıların bir an önce çözüme kavuşturulması istedi. Toplantıda bir konuşma yapan Genel Sekreter Mustafa Yalçın, vatandaşa 7/24 hizmet için canla başla çalışılması gerektiğini söyledi.

 

“VAN’IN LAYIK OLDUĞU HİZMETİ VERMEYE TALİBİZ”

Van için herkesin gecesini gündüzüne katarak çalışmasını isteyen Genel Sekreter Mustafa Yalçın, “Hep telefonlarımız açık kalacak. Van ve ilçelerinin layık olduğu hizmeti vermeye talibiz. Hizmet edeceğiz. Biz belediye olarak bir şeyi kendimize yasakladık. Siyaseti siyasetçilere bırakacağız. Benden önceki veya bizden önceki demeyeceğiz. Kim ne yaptıysa vatandaş, büyüklerimiz ve Cenabı Allah onu takdir eder. Biz bugünden sonra biz ne yapıyoruz ona bakacağız. Hizmetimizi iyi yaparsak herkes bizi takdir eder. İnşallah bunu göreceğiz” dedi.

 

“PERSONELİNİZE SAHİP ÇIKIN VE HAKİM OLUN”

Bu toplantıda ki herkesin birkaç ay içerisinde yapılan hizmetlerle kendisini göstermesi gerektiğini savunan Yalçın, şunları söyledi: “Devlet kayyum yöntemiyle demek ki bizim ihtiyaçlarımızı tespit edip bunu gerçekleştirecek. Bunu ister siyasi, ister başka bir şey söyleyin. Önemli değil. Siyasete kurban etmeden bu hizmetleri yapmak ama anında yapmamız gerekir. Devletin gösterdiği bu hassasiyeti ve haklılığını vatandaşımız bilmesi gerekir. Bundan daha açık konuşmaya gerek yok. Yani vaktimiz çok dar. Zamanı ve mekânı iyi kullanmak durumundayız. Personelinize iyi sahip çıkın. Önümüzdeki aylarda, yıllarda kendimizi iyi ifade etmeliyiz. Personeliniz bizden önceki dönemde işe girmiş olabilir. Devletin kayıtlarında adı terörist diye geçmiyorsa bu insanlarda evlerine helalinden ekmek götürüyorsa ve devletimiz yanındayım diyorsa bu adama çalışma hakkı verin. Çalıştırın hizmet alın. Yani cadı avına çıkmak yok. Bildiğiniz şeyler varsa gerekli birimlere aktarın. Ama işi yaptırırken filan zamanda işe girmiş diye adamı bir kenara atmayın. Kaliteli adama ihtiyacımız var.”

 

“YAPTIĞIMIZ HER İŞİ TABELALANDIRACAĞIZ”

Mart ayına kadar ihale işlemlerinin tamamlanması uyarısında bulunan Yalçın, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Vatandaşa parmak ucu kadar dokunursanız masa kadar tesirini alırsınız. Heyecanımızı bu noktada değerlendirelim. Vatandaşta bunu böyle değerlendirecek. Yaptığımız her işi tabelalandıracağız. VASKİ küçücük bir iş yapınca hemen oraya tabelasını çakacak. Herkes ne yapıyorsa iş yaptığı yere tabelasını diksin. Her tabela insanlara verilen bir önemdir. Bu iş tabelası da olabilir trafik tabelası da olabilir. İnsanlara ehemmiyet verelim. Tabelasız işte sokakta olmasın. Mutlaka duyuruları yapalım. Bugün burada arkadaşlar 2017 yılında yapılacak önemli yatırımlardan bahsetti. Bunların ihaleleri mart ayının sonuna kadar bitmeli. İlçe giriş ve çıkışlarına yapılacak işlerin adları, ihale tarihi, sonuçlanma tarihi ve miktarı tabelaya yazılıp oraya dikilecek. Vatandaş görecek. Halk bunu görünce hepimizi denetleyecek.”

 

“OLAĞANÜSTÜ DURUMLARDA OLAĞANÜSTÜ İŞLER YAPILIR”

Erciş Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Şirin Yaşar, ise Olağanüstü bir durum yaşadıklarını ifade ederek şunları söyledi: “Bizler kendimizi olağanüstü bir mesuliyet altında hissediyoruz. Olağanüstü durumlarda olağanüstü işler yapılır. Geldiğimiz ilk günden bu yana büyükşehirden de yetkililerimizle görüşüyoruz. Ancak Büyükşehir’de önceki yönetimden kaynaklı koordineli bir iş yapamadık. 17 Kasım’dan bu yana Van Büyükşehir Belediyesi ile son derece koordineli bir şekilde çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bilhassa kış çalışmaları konusunda çok mükemmel işler ortaya koyuyoruz. Bundan sonra da yapacaklarımız Van’a, Erciş’e, Muradiye’ye ve Çaldıran’ımıza hayırlar getirecektir.”

 

Toplantı sonrası Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın ve beraberindekiler ilçe otogarında ve Erciş belediyesinde de incelemelerde bulundu. 

Editör: TE Bilisim