ŞEHRİVAN GÜNCEL: ÖMER FARUK TOKTAŞ - Van’a atandığı ilk günden bu yana sürekli vatandaşlar ile iç içe olan ve sorunlarını dinleyen Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu Tuşba İlçesi’ne bağlı Gendelova, Çomaklı, Çobanoğlu ve Yalnızağaç mahallelerinin yeni yollarının açılışını yaptı. Büyükşehir Belediyesi tarafından 110 gün içerisinde tamamlanan 19 kilometrelik yolların açılışına Vali Zorluoğlu’nun yanı sıra Van İl Jandarma Komutanı Yavuz Özfidan, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın, Tuşba Kaymakamı Meral Uçar, Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe ve vatandaşlar katıldı. Açılışta konuşan Vali Zorluoğlu, “Devletimizin milletin vergilerinden keserek bizlere emanet ettiği bütçe doğru yerlerde kullanıldığında işte böyle sıcak asfaltlı yollarla eski mahallelerimizi buluşturuyoruz. Para terör örgütlerine, dağlara, başka yerlere gitmediği zaman gerçek amacına uygun olarak kullanıldığında ne kadar güzel hizmetler ile vatandaşımızı buluşturduğumuzun en güzel örneğini bugün görüyoruz.” Şeklinde konuştu.

 

ÖZGÖKÇE: VATANDAŞ ARTIK HİZMETLERİ GÖRECEK

Büyükşehir Belediyesi tarafından Tuşba İlçesinde yapılan ve asfaltlanan 19 kilometrelik yolun açılışı yapıldı. 110 günde tamamlanan yolun açılış programında konuşan Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, yıllardır hizmetlerden yararlanamayan vatandaşların yapılan bu hizmetleri göreceğine inandığını ifade ederek, “Yıllardır bu toz toprak içerisindeki köy yollarında giden asil insanların vefalı insanların bu çalışmaları göreceğine inanıyorum. Burada Van’ın en önemli iki bağlantı noktasından bir tanesi Erçek grubu. Özellikle Gendelova, Çomaklı, Çobanoğlu, Yalnızağaç mahallelerinin yollarında en ufak bir problem oluştuğunda gidilemeyecek bir hal alıyordu. Bu problemi çözüme kavuşturdukları için Sayın Valimize hepinizin huzurunda teşekkür ediyorum. Çünkü bu yollar uzun zamandır hizmet bekliyordu. Sayın Valimizin Büyükşehir Belediye Başkan vekili olarak buraya geldikten sonra el attığı en ciddi ve önemli olan olay asfalt sorunu oldu. Bu hassasiyetlerinden dolayı Vanlılar olarak hepimiz sayın valimize teşekkür ediyoruz.” Dedi.

 

YALÇIN: YOL ACİLİYETTİR

Yapılan çalışmalar ilgili teknik bilgiler veren Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın, “Van Büyükşehir Belediyesi olarak sezon başında muhtarlarımızla ve ilçe belediyelerimizle yaptığımız toplantılarda ihtiyaçlar konusunda birinci önceliğin yol yapımı olduğunu belirledik. Bu kapsamda ekiplerimiz 110 günde tamamlanan Gendelova, Çomaklı, Kozluca, Yalnızağaç grup yollarında toplam 19 kilometre bir sıcak kaplama asfalt yaptılar. İstinat duvarları ve sanat yapıları da tamamlanan yolların maliyeti 6 milyon 444 Bin TL olmuştur. Yine Pirgarip, Meydancık, Değirmenözü grup yollarında da 18 kilometre sıcak asfalt işine başlayan ekiplerimiz inşallah 100 gün içerisinde bu yolları da tamamlayarak vatandaşımızın kullanımına sunacaktır. Bu yolların da belediyemize maliyeti 5 Milyon 185 Bin TL’dir. Aynın zamanda Göllü, Güveçli, Yeşilsu, Dağönü, Ağartı grup yolunda 45 kilometrelik asfalt yapımına başlayan ekiplerimiz çalışmalarını sürdürmektedir. 160 gün içerisinde tamamlanması planlanan yolların maliyeti 11 Milyon 763 Bin TL’dir. Kıymetli misafirlerimiz az laf çok iş düsturuyla bugün açılışını yaptığımız yolların hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum.” Dedi.

 

ZORLUOĞLU: KAZASIZ BELASIZ KULLANILSIN

110 günlük birçalışma ile yolların tamamlandığını ve vatandaşların hizmetine sunulduğunu söyleyen Van valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu ise, “Bugün büyükşehir belediyemizin çok uzun bir süreden bu yana bu bölgede sorun olarak varlığını sürdüren köy grup yolu çalışmamızı nihayetlendirdik ve inşallah bugünde resmi olarak açılışını gerçekleştiriyoruz. 100 gün içerisinde 19 kilometrelik karayolları standartlarında çok kaliteli bir yolu siz değerli köylülerimizin ve mahalleli kardeşlerimizin hizmetine sunmaktan büyük bir mutluluk duyduğumu belirtmek isterim. İnşallah bu yollar kazasız belasız bir şekilde güzel günlerde bu kıymetli insanlar tarafından kullanılır.” Dedi.

 

“TUŞBA’DA 127 KİLOMETRE ASFALT YAPACAĞIZ”

Tuşba İlçesinde çok önemli işlere imza atıldığını ifade eden Zorluoğlu şöyle konuştu:

“Tuşba İlçemizde bu sene itibariyle Büyükşehir Belediyesi olarak kendi idari iş gücümüzle yaklaşık 40 kilometre, ihaleli yöntem ile yaklaşık 87 kilometre olmak üzere 127 kilometrelik bir asfalt çalışması gerçekleştirmiş olacağız. Bunun da toplam maliyetine baktığımızda KDV dâhil 33,5 Milyon TL bir tutar olduğunu görüyoruz. Bu sadece 2017 yılı için Tuşba ilçemizde ve sadece büyükşehir belediyemizin yaptığı yol çalışmasıdır. Büyükşehir belediyemizi tebrik ediyorum. Bu işi alan müteahhit arkadaşıma da teşekkür ediyorum. Çünkü biraz önce bana değerli arkadaşlarım müteahhidimizin işinde biraz ötesine geçerek kendi imkânlarıyla da birtakım yerleri asfaltladığını öğrendim. Özellikle cami gibi, okul önü gibi yerleri asfaltladığını öğrendik. Kendisine hem bu kaliteli iş için hem de kendi imkânları ile yaptığı işler için teşekkür ediyoruz.”

 

“EMANET BÜTÇE DOĞRU KULLANILIYOR”

Büyükşehir Belediyesinin bu yıl ilçelerin yolları için 200 milyon TL bütçe ayırdığını ifade eden Vali Zorluoğlu, “Sadece bu yıl içerisinde büyükşehir belediyemizin merkez ve ilçeler için ayırdığı yol için ayırdığı ödenek 200 Milyon TL’dir. Bunun da bütününü ihale ettik. Burada Tuşba’da olduğu gibi diğer 12 ilçemizde de ekiplerimiz ihale ile yaptığımız işlerde çalışıyorlar. Devletimizin milletin vergilerinden keserek bizlere emanet ettiği bütçe doğru yerlerde kullanıldığında işte böyle sıcak asfaltlı yollarla eski mahallelerimizi buluşturuyoruz. Para terör örgütlerine, dağlara, başka yerlere gitmediği zaman gerçek amacına uygun olarak kullanıldığında ne kadar güzel hizmetler ile vatandaşımızı buluşturduğumuzun en güzel örneğini bugün görüyoruz. İnşallah bu hizmetlerimiz ardı arkası kesilmeden devam edecek. Biz tüm kurumlarla iş birliği içerisinde çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz. Bu birlik ve beraberlik Van için büyük bir tarihi fırsattır. Birkaç yıl içerisinde yapacağımız hizmetler ile bu birlikteliğin olumlu neticelerini göreceğiz.” Şeklinde konuştu. Yapılan konuşmaların ardından asfaltlanan yolun açılışı gerçekleştirildi.  

Editör: TE Bilisim