Van’da son yılların hatta tarihin en büyük değişimlerinden birisi Edremit İlçesi’nde yaşanıyor. Van’ın vizyonu olan ve kente gelenlerin ilk gördüğü ilçe olan Edremit kentin nazar boncuğu haline geldi. Daha geçen seneye kadar şehir merkezi barakalardan oluşan, sahillerin halkın kullanamadığı bir şekilde işgal edildiği Erciş, batı illerine taş çıkaracak bir sahil ilçesi oldu. İlçenin Van Denizi sahilleri temizlendi, şehir merkezi tatil kentlerine yakışır bir mimari ile dönüştürüldü, işgaller sona erdi ve Vanlılar’ın rahat nefes alabileceği ve dinleneceği muhteşem alanlar oluşturuldu. Edremit adeta kartpostallık fotoğrafların çekildiği bir kent haline gelirken ulusal medyada her gün Edremit İlçesi’nin güzelliklerinin haberi çıkmaya başladı. Kentin turizm yatırımları noktasında lokomotif ilçesi olan Edremit’te plaj, su sporları gibi bir çok yatırım da ardı ardına gelirken dün de ikinci halk plajının açılışı yapıldı. İçerisinde kafe, çay bahçesi, plaj voleybolu alanı, catering, soyunma ve duş kabinlerinin de bulunduğu Van Gölü sahilindeki açılış öncesi ilk defa parasailing gösterisi yapıldı. Tüm bu güzelliklerin mimarı olan Çiçekli ise: “Edremit arzu ettiğiniz hale geldi.” Dedi.

 

 

BU PLAJ ÇOK BAŞKA

 

Geçtiğimiz yıl Van’a kazandırılan Dilkaya Halk Plajı’ndan sonra Edremit’te dün ikinci bir plajın açılış heyecanı ve güzelliği vardı. Belediyesi tarafından Çiçekli Mahallesi’ndeki hidroelektrik yakınlarındaki Van Gölü sahillerinde oluşturulan halk plajının açılışına Edremit Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli, AK Parti Edremit İlçe Başkanı Nurullah Kıylık, kurum amirleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. İçerisinde kafe, çay bahçesi, plaj voleybolu alanı, catering, soyunma ve duş kabinlerinin de bulunduğu Van Gölü sahilindeki açılış öncesi ilk defa parasailing gösterisi yapıldı.

 

 

İSTEDİĞİMİZ GÜZELLİĞE KAVUŞTU!

 

Van Gölü’nde ilk defa yapılan ve bundan böyle yapılmaya devam edecek olan parasailing gösterinin ardından konuşan Atıf Çiçekli, Edremit Belediyesi olarak bu sene birçok hizmete imza attıklarını ifade ederek, “Geçen sene ilk halk plajımızı sizlerin katılımıyla Dilkaya Mahallemizde hizmete açmıştık. Şimdi de ikinci halk plajımızın açılışını yapıyoruz. Doğunun incisi, bölgenin vitrini olan güzide kentimiz Edremit, Allah'ın her türlü nimetini bol bol dağıttığı bir düzeydedir. Burası bir turizm cennetidir. Ancak ne yazık ki geçmişte siz de biliyorsunuz talihsizliklerle karşı karşıyaydı. Arzu ettiğiniz halde değildi. Her fırsatta Edremit'i hak ettiği yere getirmek için elimizden gelen bütün gayreti göstereceğimizi hep ifade ettik” dedi.

 

 

EDREMİT SAHİL BANDI 22 TEMMUZ’DA AÇILIYOR

 

Van’ın denize sırtını dönmüş bir memleket olduğunu söyleyen Çiçekli şunları söyledi: “Van, denizle iç içe yaşamayı bir kenara bırakmış. Denizin nimetlerini unutmuş, belki de hiç görmemişti. Bu güzelim şehrimizin ve cennet ilçemizin potansiyelini ortaya çıkarmak için mücadele ettik. Hatırlarsınız, biz denizle hemşehrilerimizi bir araya getireceğiz dedik. Bunun için öncelikle sahil bandımızı vatandaşımızın hizmetine kazandıracağımızı söyledik."22 Temmuz pazar günü sizlerin katılımıyla sahil bandımızın açılışını yapacağız inşallah. Oradaki barakaları kaldırdık ve sizlerin kullanımına açtık.”

 

 

NEREDEN NEREYE...

 

“100 bin metrekare yeşil alan ortaya çıkardık. Gelirken piknik mesire alanına gördünüz mü? Orada insanların nasıl keyifli zaman geçirdiğini görüyorsunuz? Oraların eski halini hatırlıyorsunuz. Lalapaşa Parkı’nı hatırlıyorsunuz? Oradaki kokuyu hatırlıyor musunuz? Şimdi oraya yapmış olduğumuz yürüyüş yolu ve beraberindeki parkla insanlarımızın çok keyifli zaman geçirdiğini görüyorsunuz. Edremit Kent Meydanı’nı gördünüz? Yine geçen sene Dilkaya Mahallemizde plajımızı açtık. Burada binicilik merkezimiz halihazırda çalışıyor.”

 

 

VALİYE ÖZEL TEŞEKKÜR ETTİ, SUYUN TEMİZLİĞİ KONUSUNA AÇIKLIK GETİRDİ

 

 Dilkaya Mahallesi’nde geçen sene plaj açılmasını eleştirenlere de cevap veren Çiçekli, “Bazıları çıktı dedi ki ‘burada bu kadar yer varken siz niye Dilkaya gittiniz?’ Diye bizi eleştirdiler. Buradan Valimiz Murat Zorluoğlu’na sizlerin huzurunuzda teşekkür etmek istiyorum. Şu an açılışını yapacağımız plaj, ne yazık ki geçmişte birileri tarafından gasp edilmişti. Onları da buradan temizledik. Burada yeni ve modern bir alan ortaya çıkarttık. Bugün de sizlerin hizmetine sunmak üzere 2. halk plajımızı açıyoruz. Ayrıca ilkemizdir, suların bütün analizleri yapılmıştır.” Şeklinde konuştu. Yapılan konuşmanın ardından plajın açılışı yapılırken, Vanlılar da yüzmenin keyfini çıkardı.

 

 

EDREMİT ARTIK ÇOK BAŞKA!

 

Öte yandan Edremit’in son değişimi ile yarattığı fark Türkiye’nin dikkatini çekmeye devam ediyor. Edremit’teki değişim ve batı sahillerini aratmayan güzellikler yaygın medyanın da dikkatini çekerken dün yine Türkiye Edremit’in bu yönünü konuştu. Edremit’teki değişimin dile getirildiği haberlerde şu ifadelere yer verilirken yaşanan değişime değinildi: “Vatandaşların gölden daha fazla yararlanmasını sağlamak amacıyla 30 yıldan bu yana sahilleri işgal eden kaçak iş yerlerini yıkan belediye, 2,5 kilometrelik sahil bandını tamamladı. Bu kapsamda, gölün kıyısına yürüyüş ve bisiklet yolu, oturma ve piknik yapma alanları, park ve kent meydanı gibi birçok yenilik kazandıran belediye, yaptığı hizmetler ve sosyal belediyecilik örneği ile vatandaşların takdirini topluyor. Gün içinde vatandaşların akın ettiği Edremit sahilleri ise yeni görünümü ile batı sahillerini aratmıyor.” 

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim