İstifası istenen AK Parti'li Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe görevinden ayrıldığını açıkladı.

 

Basın mensuplarına açıklama yapan Altepe şunları söyledi:

"Son günlerdeki gelişmeler Türkiye'nin gündemi oldu. Çok sevdiğimiz Bursa ve Bursalı hemşehrilere hizmet etmek için gece gündüz çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yolsuzluk, tembellik ve istismarla hiç suçlanmadık. Son günlerde özellikle bizim için önemli olan AK Parti yönetimi tarafından başlatılan reform projesi adı altında bir eylem başlatıldı. Bursa da bu uygulamanın içinde. Ömrünü bu davaya adamış biri olarak kavgadan yana hiç olmadım. Liderimizle ters düşmeyeceğiz, çatışmayacağız hasar da vermeyeceğiz. bize yakışanı yapacağız.

 

"ALNIMIZ AK, BAŞIMIZ DİK"

Bu şartlarda Bursamıza, hemşehrilerimize ve ülkemize hizmet imkanı kalmadığı da ortadadır. Ben de bu düşüncelerle bugün itibarıyla Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevimden istifa ediyorum. Hiçbir konuda verilmeyecek hesabımız yok, alnımız ak başımız da dik. Bursamıza, hemşehrilerimize, ülkemize ve AK Parti'mize hayırlı olmasını diliyorum."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçen hafta yaptığı açıklamada, "Üç belediye başkanımızın istifalarını en kısa sürede vereceklerine inanıyorum" ifadesini kullanmıştı.

Editör: TE Bilisim