Van spor son haftalarda sıkıntılı günler geçirse de. Ligde puan sıralamasında gayet güzel bir konumda. Şuan lider olması çok önemli değil önemli olan son maçta lider olması ve şampiyon olması. Her takımın sıkıntısı olduğu gibi Van Sporumuzun da sıkıntısı vardır olacaktır da. Hep birlikte olup bu takımı şaha kaldırmamız gerek.  Çünkü bu takım deplasman maçlarına rahat çıkıyor. İçerdeki maçlarını tedirginlikle oynuyor.  Taraftar baskısını çok hissediyor ve her oyuncu hatta yapmamak için kendini zorlamıyor risk almayıp kendini biraz sorumluluktan uzak tutuyor. Taraftar olarak çok baskı yapıyoruz takıma. Takımın genç olması ve büyük coşkulu taraftara karşı oynamadıkları için baskıyı kaldıramıyorlar. Baskı diğer bazı etkenler birleşince takım kendini geriye çekiyor.  Kendini geriye çekincede rahat oynamıyor.

Taraftarda baskı yapınca işin içinde çıkamıyorlar. Evet rakiplerin puan kayıplarını fırsat bilip ona göre oynamak gerek. Bunu bilincinde olduklarını biliyoruz. Ama biz taraftar olarak çok tezahürat yapamıyoruz. Stat doluyor taşıyor ama takım için olumlu hava yaratamıyoruz maalesef son maçta daha maç bitimine 15 dk olmasına rağmen Feyyaz hocayı istifaya çağırmalar. Takım üstündeki formayı çıkart çıplak oyna demeler başlandı. Bu tür olumsuz tezahüratlar takıma zarar veriyor. Bunun yanlış olduğunu bildikleri halde dakikalarca bu tezahüratlar yapıldı. Bu bizi ileriye değil geriye götürür.

Van Sporun değerli amigolar ve tribün liderleri burada sizlere çok iş düşüyor. Sizler taraftarı yönettiğiniz  için bütün sorumluluk sizde. Siz ne derseniz taraftar onu yapıyor. Sizin üstünüzdeki sorumluluk çok o yüzden sizler biraz daha sabırlı ve iyimser olmalısınız. Siz bu takım için her şeyi yapıyorsunuz o yüzden her şey sizle başlar sizle biter hep destek tam destek mantığı ile olmalısınız. Takım kötü olabilir Feyyaz hoca elindeki kısıtlı kadro ile eksikleri olabilir. Ama siz amigolar biraz daha olumlu tezahürat yapmalısınız heyecanlı ve güzel tezahüratlar yapmalısınız. Takımın puanı ve sırlaması çok kötü değil daha çok maç var ona göre bu sene o sene inşallah şampiyon Van Spor yazdıracağız yeter ki hep birlikte destek verelim.

STAD VE EKSİKLRİ

Bu şehir bu taraftar bu stadı hak etmiyor. Daha iyisine layık. Kapalı tribündeki çatıda akan sular oturulacak bir koltuğun olmaması. Kale arkasındaki taraftarın sırt sırta binip maçı izlemesi. Oturulacak bir yerin olmaması bir koltuğun olmaması. Van Spor kulübüne yakışmıyor. Kocaman stada sözde ses sistemi var. Ben son maçta ses sistemine 10 metre uzaklıkta olmama rağmen anonsları duyamıyordum. Bu ses sistemi değişmesi gerek daha büyük ve ses çıkartan bir sistem kurulmalı. Hiçbir anonsu taraftar duyamıyor. Yapılan hiçbir anonsa taraftar duymadığı için tepki veremiyor. Sayın yetkililer lütfen bu duruma bir çözüm.

Maçı izlemeye gelen  Engelli kardeşlerimize ait bir yerin olmaması ve soğukta tek başlarına maçları izlemesi kapalı bir yer olmadığından soğukta üşüyerek maç izlemek zorunda kalıyorlar. Engelli kardeşlerimizin rahat ve üşümeyecekleri bir ortamda  maçları izlemesi için acil üstü kapalı bir yer yapılmalı.

Karşı tribünün temeli atılıp yapımına devam edilmemesi. Stadın tribün kısmının bitmesi gerekirdi bitmedi. Burada bütün iş adamalarına sesleniyorum Van stadına ve Van spora destek olalım. Gerekeni hep birlikte yapalım. Bütün iş adamalarını 18.12.2018 tarihinde oynanılacak Ziraat Türkiye Kupası maçı Van Spor - Bolu Spor maçına davet ediyorum. Gelip kendi gözlerinizle görmenizi stadın halini ve taraftarın nasıl zorluklarla takıma destek verdiklerini görmenizi rica ediyorum.

 

Editör: TE Bilisim