Copa Sudamericana turnuvasında Kolombiya ekibi Atletico Nacional maçı için deplasmana giden Brezilyalı takımı taşıyan uçak Kolombiya'da düştü. 

Atletico Nacional- Chapecoense karşılaşması perşembeyi cumaya bağlayan gece TSİ 02.45'te oynanacaktı.

 

72 YOLCU VARDI

Kolombiyalı yetkililer, uçakta toplam 72 kişinin bulunduğunu söyledi. Yapılan açıklamada, uçağın Kolombiya'nın Medellín Havalimanı'na varmak üzere yola çıktığını kaydetti. Medellin Uluslararası Havalimanı'nın Twitter hesabından yapılan açıklamada da, uçağın Bolivya'dan havalandığı belirtildi.

 

VALİDEN İLK AÇIKLAMA

Gelen ilk bilgilere göre, uçak yerel saatle gece yarısından hemen önce kentin dışındaki dağlık alana düştü. Olayı büyük bir trajedi olarak nitelendiren Medellin Valisi kazada kurtulanların olabileceğini açıkladı.

Ligde 57 puanla 9'uncu sırada olan ekibin lider SE Palmeiras ile arasında 25 puan bulunuyor. Copa Sudamericana kapsamında 24 Kasım'da San Lorenzo ile kendi evinde karşılaşan ekip, bu mücadeleden 0-0'lık skorla ayrılmıştı.

Takımın en pahalı oyuncusu 35 yaşındaki Marcos Danilo Padilha. 1.85 boyundaki kalecinin piyasa değeri 1.75 milyon euro. Takımın toplam değeri ise 24 milyon euro.

 

COPA SUDAAMERICANA NEDİR?

Turnuva'da 47 takım mücadele eder. CONMEBOL tarafından organize edilmesine rağmen 2004 ve 2008 yılları arasında, CONCACAF kulüpleri de davet edilmiştir. Kulüpler turnuvaya kendi ulusal lig ve kupalarındaki başarı derecelerine göre katılabilmektedirler.

Bu turnuvanın şampiyonu olan takım Recopa Sudamericana'da Copa Libertadores şampiyonu ile oynar.

 

Editör: TE Bilisim