Bitlis'te arkasına sepet taktığı bisikletiyle kilometrelerce yol katedip köy çocuklarına kitap dağıtan Halk Kütüphanesi Müdür Vekili Hakan Yücel, komşu il Muş'taki çocukları da unutmadı.

 

Köy çocuklarının "bisikletli kütüphaneci" olarak tanıdığı Yücel, öğrencilere kitap dağıtmayı sürdürüyor. Bu kapsamda Muş'un Sungu beldesindeki Sungu Ortaokulu'nda görev yapan matematik öğretmeni Ceyda Özşimşek, Yücel'e ulaşarak öğrenciler için kitap talebinde bulundu.

 

Talebi geri çevirmeyen Yücel, Türk bayrağı asılı bisikletinin arkasındaki sepete Bitlis'te yüklediği 200 kitabı 80 kilometre uzaktaki okula getirdi. Öğretmen ve öğrenciler, balonla süsledikleri bisikletleriyle belde girişinde Yücel'i karşılayarak "bisikletli kütüpnaneci"ye okul bahçesine kadar eşlik etti.

 

"HAYATIMDA İLK DEFA BÖYLE BİR GURUR YAŞADIM"

Çocuklara kitapları dağıtan Yücel, yaptığı açıklamada, Türkiye'nin dört bir yanından hediye gelen kitapları Bitlis'teki köy çocuklarına bisikletiyle ulaştırdığını söyledi.

 

Kitap dağıtmak için ilk defa şehir dışına çıktığını anlatan Yücel, şöyle konuştu: "Ceyda öğretmen, gözleri parlayan öğrencilerle beni buluşturdu. Çok büyük sürpriz yaptılar. Okulun bir kilometre gerisinde önüme bisikletli kortej geldi. Beni alkış ve tezahüratlarla karşıladılar. Hayatımda ilk defa böyle bir gurur yaşadım. Umarım çocuklarımız getirdiğim kitapları okurlar. Amacımız öğrencilerin geleceğine bir katkı sunmak. İnşallah öğrencilere bir ışık katmış ve yollarını aydınlatmışımdır."

 

Yücel, "Eşekli Kütüphaneci" olarak bilinen Mustafa Güzelgöz'den ilham alarak bu çalışmayı gerçekleştirdiğini ifade etti.

 

560 KİLOMETRE YOL KATEDİP 12 KÖYDE BİN ÇOCUĞA ULAŞTI

Bisikletiyle bir yılda 560 kilometre yol kat ettiğini, 12 köydeki bin öğrenciye ulaştığını dile getiren Yücel, "Bisikletle kitap dağıtmak her zaman ilgi çekiyor. Amacım farkındalık yaratmak ve insanların ilgisini çekip daha çok kitap kütüphaneye hediye edilmesi." dedi.

 

"ÇOCUKLARIN GÜLÜŞÜNÜ GÖRÜNCE GÜÇ GELİYOR"

Kitap okuma alışkanlığının özellikle küçük yaşlarda kazandırılması gerektiğine işaret eden Yücel, şunları kaydetti: "Hedefim yere kar düşmeden daha çok köye ulaşmak. Elimde kitap ne kadar fazla olursa hedefim o kadar yüksek olacak. Ne kadar çok kitap gelirse o kadar köye ulaşabilirim. Çocukların gülüşünü gördükten sonra bacaklarımdaki güç bitmiyor, daha çok güç geliyor. Sungu Ortaokulu'na gelmek için 80 kilometre yol aldım. Çocukların gülüşlerini hep beraber gördük. Hayatımda ilk defa böyle bir duygu yaşadım."

 

ÖĞRENCİLER SEVİNÇ YAŞADI

Matematik öğretmeni Ceyda Özşimşek ise yaklaşık bir yıl önce Yücel'in yaptığı çalımayı internetten gördüğünü söyledi.

 

Daha sonra okulda bir kütüphane oluşturma kararı aldıklarını ifade eden Özşimşek, "Aklıma Hakan Hoca geldi, yardımcı olabileceğini düşündüm. Bir umutla kendisine ulaştım. O da isteğimizi geri çevirmedi. Çocuklarımızın gözlerindeki ışık gibi biz de çok mutlu olduk." diye konuştu. 

 

Öğrencilerden Kadir Çelik de Yücel'in öğrenciler için çok faydalı bir çalışma yaptığını belirterek, kendisine teşekkür etti. Tuba Köklü ise öğrencilik hayatında ilk kez birinin kendisine kitap hediye ettiğini ve büyük sevinç yaşadığını vurguladı.

Editör: TE Bilisim