YYÜ senatosu 2003 yılında OSB’de faaliyetlerine başlayan Doğustar Mobilyayı ziyaret ederek çalışmaları yerinde inceledi. Daha önce 40 personelle üretim yapan fabrika geçtiğimiz yıl yaşanan olumsuzluklardan dolayı personel sayısını 28’e düşürdü. Üretilen mobilyaları ülke genelinde birçok ile gönderen fabrika, 2023 yılında hedeflerinin Türkiye ve dünya markası olduğunu açıkladı. YYÜ senatosusun ziyaret ettiği fabrikada, senato üyeleri yapılan çalışmaları yerinde inceleyerek, fabrika sahibinden bilgi aldı.

 

2003 yılında büyük zorluklar altında başlayan Doğustar Mobilya, zamanla üretimini zenginleştirerek, ülkenin birçok ilinde tercih edilen marka olmayı başardı. Küçük bir işletme olarak mobilya sektörüne giren Doğustar Mobilya birçok mobilya markasıyla yarışır duruma geldi. Doğustar Mobilya geçtiğimiz yıl yaşanan olumsuzluklar nedeniyle personel sayısını düşürmek zorunda kalırken, üretimde de duraklama yaşadı. Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü ve senatosu Van’da üretim yapan Doğustar Mobilyanın fabrikasını ziyaret ederek, bilimsel destek sözü verdi.

 

BATTAL: ÜRETİME DESTEK VERİLMELİ

YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal’ın öncülüğündeki senato üyeleri, akademik ve idari personelden oluşan heyet, burada üretim yapan mobilya fabrikasını ziyaret ederek çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Daha sonra gazetecilere açıklamalarda bulunan YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, kenti sanayisiyle öne çıkarmak adına üreticilere destek verilmesi gerektiğini ifade ederek, “Van’da bu tür yatırımların artmasını istiyoruz. Zaten organize sanayimizde buna benzer çok sayıda yatım yapılmış. Ancak biz Doğustar’ı bütün detaylarıyla gezmiş olduk. Kendileri mobilyada gerçekten iddialılar. Kendilerine başarılar diliyorum. 2023 yılında Türkiye ve dünya markası olmayı hedefliyorlar. Bu gayret ve azimle devam ettikleri sürece bu hedeflerini yakalayacaklarına inanıyoruz.” Dedi.

 

“BİLİMSEL DESTEK VERECEĞİZ”

Üreticilere her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyleyen, Rektör Peyami Battal, “İnşallah biz de üniversite olarak elimizde gelen her türlü bilimsel desteği vereceğiz. Gerek pazarlama açısında ve gerekse diğer imkânlarımız ölçüsünde elimizden geleni yapacağız. Gerek pazarlama gerekse de diğer imkanlarımız ölçüsünde desteğimizi sunacağız ve fabrikamızın geleceğe daha etkin ve daha güçlü şekilde yürümesini temin edeceğiz. Van’da böyle bir üretimin yapılması bizleri ciddi anlamda mutlu etmiştir. İnşallah gelecekte el birliğiyle Van’ımızı geleceğe daha güçlü bir şekilde taşıyacağız. Van olarak bu tür yatırımlara el atıp desteklememiz gerekiyor.” Dedi.

 

YILMAZ: 2016’DA SEKTEYE UĞRADIK

Doğustar Mobilya fabrikasının sahibi iş adamı İrfan Yılmaz ise, bundan sonra yapacakları çalışmalarda üniversite ile istişare içerisinde olacaklarını söyleyerek, “Öncelikle davetimize icabet ettikleri için Rektör beye ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Bizler bu süreçten sonra üniversitemizle istişare halinde olacağız. Birlikte neler yapabilirizi konuşarak başarılı olmak istiyoruz. Geçtiğimiz yıl bizler açısından çok kötü geçti. Hedefimize ulaşma noktasında sekteye uğradık. Ama biz yılmadan ve pes etmeden çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bundan sonraki süreçte hedeflerimize adapte olup hedefe ulaşmanın gayreti içerisinde olacağız. Biz bu büyük tesisi Van’da kurduk ve herkesten de bu noktada destek bekliyoruz. Biz bu kente bir ağaç diktik. Büyüklerimize de çağrımız şudur. ‘Sizler de bu diktiğimiz ağaca bir can suyu verin.’ İnşallah bu ağaç çınar olacak, bu çınar da inşallah orman olacak ve bu ülkenin ekonomisine katkıda bulunacaktır. Biz kentte işsizliğin aza indirilmesi için çaba sarf ediyoruz. Gençlerimize meslek ve sanat öğretiyoruz. Bu mesleği burada kazandıktan sonra kendilerine iş yerleri açan birçok çalışanımız var. Biz bundan dolayı çok mutluyuz. Herkese katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. İhracat konusunda pazarımız İran’dır. Ancak gümrükte bir takım sıkıntılarımız yani maddi sıkıntılarımız var. Gümrük ücretleri çok yüksek olduğu için İran bizim ürünleri çok tercih etmiyor. Bölgemizde bir huzur ortamı tesis edilirse, bizler Suriye ve Irak’ta hedef kitlemize hitap edeceğiz.” Şeklinde konuştu.

 

YYÜ heyeti, mobilya fabrikası hakkında detaylı bilgi aldıktan sonra toplu fotoğraf çektirip buradan ayrıldı.


ŞEHRİVAN EKONOMİ: ORHAN AŞAN

Editör: TE Bilisim