ŞEHRİVAN HABER - MERAL YILDIZ: Basın İlan Kurumu Van Şube Müdürlüğü tarafından Van’daki basın mensuplarına ve Van Valiliği ile Bitlis Valiliği İl Basın ve Halkla ilişkiler Müdürlüğü personellerine "Kurumsal İletişimin Niteliklerinin Artırılması Eğitimi" verilmeye başlandı.

 

Basın İlan Kurumu Van Şube Müdürlüğü tarafından verilen "Kurumsal İletişimin Niteliklerinin Artırılması Eğitimi" Van’daki bir otelde başladı. 4 gün boyunca sürecek olan eğitimde "Kurumsal İletişimin Niteliklerinin Artırılması Eğitimi" konusunda önemli bilgiler aktarılacak. Kamu kurum çalışanları ile vatandaşlar arasında iletişimin ve iletişim kalitesinin artırılması amacıyla düzenlenen eğitim programına yoğun katılım gösterildi.

 

 

Konusunda uzman Doç. Dr. Özgül Birsen ve klinik Psikolog Doğan Büyüktaş tarafından verilen eğitim programında kişilerarası iletişim, Yazılı iletişim, Beden dili, etkili dinleme, liderlik yöneticilik modelleri, zamanı etkin kullanma, duygusal zekâ ve empatik iletişim, kurum kültür ve kimliği, kurum içi iletişimin artırılması, stresle mücadele modelleri gibi konularda dersler aktarılacak.

 

“BİK GÖREVİNİ YERİNE GETİRMEYE ÇALIŞAN BİR KURUMDUR”

"Kurumsal İletişimin Niteliklerinin Artırılması Eğitimi" öncesi bir açıklama yapan Basın İlan Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Cem Elçin, Basın İlan Kurumu’nun özerk bir kurum olduğunu söyleyerek, “Bilindiği gibi Basın İlan Kurumu 1961 yılında, resmî ilânların gazete ve dergilerde yayınlanmasına aracılık etmek üzere kurulan, 56 yıldır bu görevi aralarında fikir ve içtihat farkı gözetmeden, kanun ve yönetmeliklerde belirtilen şartları taşıyan gazete ve dergilerin evsafına göre eşit ve âdil şekilde yerine getiren özerk bir kurumdur. Yurt sathına yayılmış 41 şubesiyle bu asli görevini yerine getirmeye çalışan Kurumumuz, kuruluş Kanunun kendisine yüklediği diğer görevlerle birlikte, sosyal sorumluluk kapsamında basın sektörünün gelişmesine yönelik projeleri gerçekleştirmek için, kamu kurumları ve özel kuruluşlarla işbirliği yapmaya da özen göstermektedir. Bu kapsamda Doğu Anadolu Kalkınma Ajansının çağrısı üzerine Kurumumuz tarafından “Valilik İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlükleri çalışanlarının Kurumsal İletişim Niteliğinin ve Kalitesinin Artırılması” konulu bu proje hazırlanmıştır” dedi.

 

 

“EĞİTİMİN VERİMLİ OLMASINI DİLİYORUM”

İletişimin önemine değinen Elçin, “Günümüzde çok önemli bir yeri olan iletişimin niteliği ve kalitesi, öncelikle kurumda çalışan ve çalışanın diğer çalışanlar arasındaki ilişkilerini olumlu şekilde etkilemektedir. Bu kişilerin özellikle Basın ve Halkla ilişkiler gibi bir görevleri varsa, devleti temsil eden kamu kuruluşlarının vatandaşla bağlantısını sağlama noktasında kendilerine daha büyük görevler düştüğü şüphesizdir. Çalışanlar, kendilerinden ne beklendiğini ve bunu neden yapmaları gerektiğini ne kadar iyi bilirlerse, kendilerini daha iyi ifade ederek temsil ettikleri kurumun özelliklerini ve fonksiyonlarını karşı tarafa da daha iyi aktarabilirler. İletişim, kurumsal faaliyetlerin başarısının temelidir.” Dedi.

 

 

“SOSYAL ÇALIŞMALAR YÜRÜTÜLMEKTEDİR”

Bitlis, Hakkâri, Muş ve Van’da yaşayan vatandaşların, basın çalışanlarının ve işletmelerinin yönetim birimleri ile olan iletişimlerinin de kurumlar tarafından en iyi şekilde karşılanması gerektiğini ifade eden Elçin, “Vatandaşların devlete olan güvenlerinin artması, talep ve isteklerini en iyi şekilde ifade edebilmeleri, basının kamu kurum ve kuruluşlarıyla rahat bir şekilde iletişimde olması ve onlarla ilgilenen personelin iletişim dilini iyi kullanması bölge insanının devlete karşı olan tutum ve bağlılığının artmasına da katkı sağlayacaktır. Basın İlan Kurumu, Eğitim, Araştırma, Yayın ve Dokümantasyon Hizmetleri Yönetmeliği uyarınca; kendi personelinin yanı sıra basın mensupları ile Valilik İl Basın ve Halkla ilişkiler müdürlükleri personeline hizmet içi eğitimler vermekte ve yazılı basın sektörünün kalitesinin artması için sosyal çalışmalar yürütmektedir. Hepinizin bildiği gibi kurumumuzun şubesi olmayan illerde resmi ilanların gazetelere dağıtımı valilikler kanalıyla yapılmaktadır. Bu bağlamda da Valilik İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü personelinin kurumsal iletişiminin niteliğinin ve kalitesinin artırılmasına yönelik çalışma katılanlara kurumsal iletişim konusunda kolaylık, tecrübe ve güven hissi kazandıracak, bilgi ve becerilerinin artmasıyla işlemlerin sağlıklı, kolay ve hatasız olması sağlanırken hizmet kalitesinin nitelikleri de artmış olacaktır. Bu eğitimin verimli olması dileğiyle hepinize saygılar sunuyorum, başarılar diliyorum.” İfadelerini kullandı.

 

 

Yapılan konuşmanın ardından İletişim Uzmanı: Doç. Dor. Özgül Birsen, eletişim kavramı, kişilerarası iletişim, örgütsel iletişim, sözsüz iletişim (Beden Dili, Mekân ve Mesafe, Sembolik Davranışlar) ve yazılı iletişim konuları üzerine gazetecilere eğitim verdi.  

 

Eğitime Basın İlan Kurumu Van Şube Müdürü Çetin Yılmaz ve kurum çalışanları katıldı. 

Editör: TE Bilisim