Ehmedê Xanî Hazretlerinin Ağrı'nın Doğubeyazıt İlçesi Büyük Ağrı Caddesi üzerindeki heykelinin yol yapım çalışmaları sırasında yıkılması sosyal medyada ülke gündemine girmesine sebep olmuştu.

Türkiye'de çokça konuşulan ve tepki alan o yıkım konunun günlerdir tartışılmasına neden olmuştu. Doğubeyazıt Kayyum Kaymakamı Ulaş Akhan'ın izinde olması sebebiyle konu hakkındaki açıklama gecikmeli de olsa Belediye web sitesinden yapıldı. DBP Ağrı Eski Belediye Başkanı Sırrı Sakık ve Hdp Ağrı Milletvekili Dilan Dirayet Taşdemir'in sosyal medya hesapları üzerindende gündeme taşıdığı olaya ilişkin yapılan açıklamada heykelin yeniden yapılacağı belirtildi.

 

YENİSİ YAPILACAK

İşte olaya ilişkin kamuoyu açıklaması

''Belediyemiz tarafından 22 Haziran 2017 tarihinde ilçemiz Büyük Ağrı Caddesi’nde sürdürülen yol yapım, kaldırım ve refüj düzenleme çalışmaları esnasında, iş makinesi tarafından kenar refüjün içerisinde bulunan Ahmed-i Hani heykeline kazaen zarar verilmiş olunduğundan heykel Belediye ekiplerimizce yerinden kaldırılmıştır. Belediyemiz tarafından heykelin aynı şekilde yapımı için sipariş verilmiş olup en kısa zamanda yerine montajı yapılacaktır.  Kamuoyuna saygıyla duyurulur.''

Editör: TE Bilisim