ŞEHRİVAN GÜNCEL: MERAL YILDIZ - Geçtiğimiz gün Van Büyükşehir Belediyesi tarafından yenilenerek hizmete sunulacağı için boşaltılan Belediye Pasajı esnafı Vali Zorluoğlu’na teşekkür etti.

 

Uzun zamandır tartışmalı olan belediye pasajı sorununda sona gelindi. Belediye pasajı esnafı yeni yer için Vali Zorluoğlu’ndan söz aldıktan sonra pasajı boşalttı. Bu karşılık vali Zorluoğlun’a teşekkür eden pasaj esnafı bir açıklama yaptı. Pasaj esnafı adına açıklama yapan Zeki Aslan, “Bugün burada hazır bulunan değerli basın mensupları, söz konusu açıklamamızı Kıymetli Van halkına, kamuoyuna ulaştırmamızı sağladığınız için öncelikle teşekkür ederiz. Belediye Sarayı Pasajı, Van’ın en köklü alışveriş alanlarından biri. Bünyesinde 52 esnafın uzun yıllardır Van halkına hizmet ettiği ve aynı zamanda esnaflık kültürünün aktarıldığı bir yerdir.” Dedi.     

 

“ESNAFIN DURUMU BELİRSİZLİĞİNİ KORUYORDU”

Aslan, 2011 yılında yaşanan depremlerin ardından binanın durumuyla ilgili oluşan karışıklık zamanla yerini bilgi kirliliğine bıraktığını söylerdi. Aslan, “Binanın fiziki durumuyla ilgili verilen raporların birbirinden farklı olması bu sürecin hem Belediye hem de Pasaj için uzun süren bir anlaşmazlığa dönüşmesine yol açtı. Bu anlaşmazlık ortaya çıktığından beri bizim tek istediğimiz bu mağduriyetin karşılıklı diyalog yoluyla ve karşılıklı anlayış çerçevesinde çözülmesiydi. Nitekim Belediye Pasajı esnafları, hep bu minvalde hareket ederek hiçbir zaman sağduyudan uzaklaşmamıştır 2011 yılından bu yana çok sıkıntılar yaşayan bu kadar esnafın durumu yakın zamana kadar da belirsizliğini koruyordu. Neyse ki Van’ımıza henüz atanan kıymetli Valimiz Sayın Murat Zorluoğlu beyefendinin pasajımızı ziyaretiyle esnafında gönlü alınmış ve tarafımıza müsterih olunmamız söylenmiştir. Bu noktada sayın valimiz Murat Zorluoğlu’nun esnafın durumunu anlaması ve esnafla hemhal olması bizi çok mutlu etmiştir. Samimiyetini gelir gelmez htirerek pasajımızı ziyaret etmesi ve yaşadığımız bu sorunu gayet ivedi bir şekilde çözme arzusu bizi ayrıca sevindirmiştir. Kendisine minnettarız. Bugün sayın valimiz Murat Zorluoğlu’nun Belediye Pasajı esnaflarına verdiği sözden dolayı buradaki bütün esnaflar artık yarınından endişe etmeden geceleri yastığa başını rahatça bırakıyor.” Diye konuştu.

 

“YILSONUNDA YENİ BİNAMIZA KAVUŞACAĞIZ”

Aslan konuşmasını şöyle sürdürdü: “Valimizin verdiği söze istinaden pasaj esnafları bir an bile düşünmeden dükkânlarını belirtilen sürede yani 7 günde boşaltmıştır.  Sayın Valimizin ve Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Sayın Mustafa Yalçın ve Genel sekreter Yardımcısı Sayın Mehmet Yaşar'a ve tüm daire başkanlarına ve çalışanlarına esnaflar olarak çok teşekkür ederiz bizleri de davet ederek alınan kararı açıklamışlardır. Bu karara göre Tarihi Belediye Sarayı Pasajı, yıkılıp yeniden Van’a yakışır bir şekilde inşa edilecek ve aynı esnaflar yine aynı mağazalarıyla bu yeni binada hizmet verecektir. Binanın yıkılıp yeniden ne zaman tekrar faaliyette olacağı tarih ise Van Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yılın sonu olarak belirtilmiştir. Bu sayede Belediye Pasajı’ndaki bu kadar esnaf, uzun süre işsiz kalmadan tekrar dükkânlarına geçebilecektir. Bu konuda oldukça hassas davranarak yıkım ve inşa sürecinin hızlandırılması noktasında bizleri mutlu eden Van Büyükşehir Belediyesi yetkililerine teşekkür ederiz.”

 

VALİ ZORLUOĞLU’NA TEŞEKKÜR

Pasaj esnafı olarak bu işte emeği geçenlere teşekkür eden Aslan, “Sonuç olarak bugün burada bu kadar esnafın emeğini, yıllarını verdiği, gece gündüz çalışıp evine ekmek götürdüğü tezgâhları, başta Sayın Valimiz Murat Zorluoğu’nun ve Van Büyükşehir Belediyesi yetkililerinin çabalarıyla artık heba olmayacaktır. Van halkının isteklerine kayıtsız kalmayan, esnafının derdine çare olmak için her türlü inisiyatifi gözünü kırpmadan kullanan, bu şehir için çok güzel şeyler yapma arzusunu bize güçlü bir şekilde htiren Valimiz Sayın Murat Zorluoğlu’na huzurunuzda bir kez daha teşekkür ediyoruz. Ayrıca bu sürecin başından beri pasaj esnafından desteğini bir an olsun esirgemeyen İpekyolu Kaymakamı Sayın Cemil Öztürk beye ve İpekyolu Kaymakamlığı yetkililerine sevgi ve saygılarımızı iletiyoruz. Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) başkanı Sayın Necdet Takva Bey'e Van TSO çalışanlarına sevgi saygılarımızı iletiyoruz. Ayrıca Van'daki STK’lara da teşekkürlerimizi iletiyoruz. Bunun yanında Van Büyükşehir Belediyesi’nin yoğun tempoda çalışarak kalıcı projeler üretirken esnafın da yanında durmasını memnuniyetle karşılıyoruz. Emeği geçen herkese Tarihi Belediye Pasajı Esnafları olarak teşekkür ediyoruz.” İfadelerine yer verdi. 

Editör: TE Bilisim