İslam aleminde dini bayramlardan ilki olan Ramazan Bayramı için artık kısa bir süre kaldı. Binlerce vatandaş Bayram tatilini değerlendirip ailesini ziyaret etmeyi planlıyor. Ramazan Bayramanı çok az bir zaman kala MEB öğretmenlerin bayram iznini uzattığını açıkladı. Buna göre Ramazan Bayramı sonrasında 28, 29 ve 30 Haziran'da  idari izinli sayılacağı bildirildi. 

 

BAYRAM TATİLİ KAÇ GÜN OLACAK?

Ramazan Bayramı tatili bu sene 25 Haziran Pazar günü başlayacak. 27 Haziran Salı akşamı sona erecek. Şimdiden tatil planları yapan vatandaşlar Bayram tatili kaç gün olacak sorusunu merak ediyor. Ramazan Bayramı tatili arefe günü ile birlikte 4 gün olacak

 

MEB'DEN ÖĞRETMENLERE İZİN MÜJDESİ

Milli eğitim Bakanlığından, öğretmenlerin mesleki  çalışma programı kapsamında, Ramazan Bayramı sonrası 28, 29 ve 30 Haziran'da  idari izinli sayılacağı bildirildi. 

Bakanlığın resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Sayın  Bakanımızın onayıyla öğretmenler, mesleki çalışma programı kapsamında bayram  sonrası 28, 29 ve 30 Haziran'da idari izinli sayılacaklar." ifadesine yer  verildi.

 

2017 BAYRAM TARİHLERİ

2017 yılı Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı tarihleri;

Ramazan Bayramı Arefe Günü – 24 Haziran Cumartesi
Ramazan Bayramı 1. Günü – 25 Haziran Pazar
Ramazan Bayramı 2. Günü – 26 Haziran Pazartesi
Ramazan Bayramı 3. Günü – 27 Haziran Salı
Kurban Bayramı Arefe Günü – 31 Ağustos Perşembe
Kurban Bayramı 1. Günü – 1 Eylül Cuma 
Kurban Bayramı 2. Günü – 2 Eylül Cumartesi
Kurban Bayramı 3. Günü – 3 Eylül Pazar 
Kurban Bayramı 4. Günü – 4 Eylül Pazartesi

 

Editör: TE Bilisim