Saadet Partisi (SP) Van İl Başkanı Özay İlhan’dan, 2017 yılında kentteki sorunların çözümü ile ilgili Van milletvekillerine çağrıda bulundu.

 

Saadet Partisi Van İl Başkanlığı olarak 2017 yılında kentin sorunlarıyla ilgili defalarca basın açıklaması yaptıklarını anımsatan Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan, yıl sonu itibariyle de ‘Van’ın Sorunları ve Çözüm Önerileri’ isimli kitapçığı kamuoyuyla paylaştıklarını belirtti. Başkan İlhan, il binasında yaptığı açıklamada, “Saadet Partisi Van il başkanlığı olarak 2017 yılında ilimizin sorunlarıyla ilgili defalarca basın açıklaması yaptık. Ve yılın sonunda da Van’ın Sorunları ve Çözüm Önerileri isimli kitapçığımızı kamuoyuyla paylaştık” dedi.

 

Van milletvekillerinden kentteki sorunların çözümü için yaptıkları çalışmaları kamuoyu ile paylaşmalarını isteyen İlhan, “Vanla ilgili birçok konuda bizler sorunların tespiti ve çözümleri için bu çalışmaları yürütürken acaba Van milletvekilleri ilimizle ilgili olarak; Van çevre yolu konusunda hangi çalışmaları yaptınız? Van şehir stadyumu konusunda ne gibi çalışmalar yaptınız? Van sahil yolu konusunda hangi çalışmaları yaptınız? Van katı atık bertaraf ve depolama tesisi için hangi çalışmaları yaptınız? Van Kent Meydanı için hangi çalışmaları yaptınız? Van otogarı konusunda hangi çalışmaları yaptınız? Van atık su arıtma tesisi konusunda hangi çalışmalar yapıldı? Van Kuzey Van Gölü demiryolu projesi hakkında hangi çalışmalar yürüttünüz? Van Kapıköy Sınır Kapısından ithali ve ihracı serbest olan ürünlerin ticaretinin yapılması için ne gibi çalışmalar yaptınız? Van tramvayı konusunda hangi çalışmaları yaptınız?” şeklinde sordu.

 

Van’da başlatılan ‘Pembe otobüs’ kampanyası için de açıklamalarda bulunan İlhan, Türkiye’de pembe otobüs uygulaması konusunda çalışma yapan bir parti olduklarını söyledi. İlhan, “Burada amaç kadınlara bir pozitif ayrımcılıktır. Ben şundan yüzde 100 eminim pembe otobüs olursa buraya binecek olan bacılarımız açığıyla, kapalısıyla bu şehrin insanı olacaktır ve burada bir farklılık oluşturulacaktır” diye konuştu. 

Editör: TE Bilisim