Başkale Belediyesi ilçe genelinde yoksul ailelere un ve ekmek yardımında bulundu.

Başkale Belediyesi Sosyal Hizmetler Müdürlüğü, ilçe genelinde 100 aileye ekmek yardımı, 780 aileye ise un yardımı yapıyor. 

Belediye araçları ile merkez ve kırsaldaki mahallelere un yardımlarını ulaştıran ekip, önceden belirlenen adreslere yardımları ücretsiz olarak teslim ediliyor.

Ekmek yardımını ilçe merkezine yakın mahallerde ikamet eden ailelere fiş olarak dağıtan ekipler, ailelerin ekmeklerini fırından almasını sağlıyor.

İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekilli Abdulselam Öztürk, yaptığı açıklamada, engelli, yetim, dul, şehit çocukları, hasta ve yoksul vatandaşlara sosyal devlet olarak bakmanın görevleri olduğunu belirterek, "Kurum olarak merkez mahallerde fırına yakın yerleri fırından ekmek alabileceklere ekmek fişi veriliyor. Kırsal mahallerdeki maddi durumu iyi olmayanlara da un verilerek günlük ekmekleri bu şekilde temin ediliyor. Aylık 100 aileye 15 bin ekmek dağıtılmakta. Ayrıca 700 torba un da engelli, yetim, dul, kimsesizler, şehit çocukları, hasta ve maddi durumu yetersiz olan vatandaşlarımıza kurum olarak veriliyor." dedi.

 
Editör: TE Bilisim