Van'ın Başkale ilçesinde, toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin ortadan kaldırılması ve farkındalık oluşturulması amacıyla "Toplumsal cinsiyet" semineri düzenlendi.

 

Hafiziye Mahallesine bağlı Zengılava Sokağı'nda gerçekleştirilen seminere, Belediye Kadın ve Erkek Eşitlik Komisyonu üyeleri ve mahalle sakinleri katıldı. Seminerde konuşan Belediye Sosyoloğo Rojbin Fırat, kadının geçmişten bugüne kadar toplumsal yapı içinde verdiği mücadelenin kadın kimliğinin görünür kılınmasında en önemli faktör olduğunu belirtti.

 

Toplumun kadına ve erkeğe biçtiği kalıplaştırılmış rollerden zihinsel olarak arınmasını sağlamayı amaçladıklarını belirten Fırat, şiöyle konuştu: "Bilindiği üzere kadın, evde, sokakta, işte, okulda ve benzeri her kurumda ikinci sınıf olarak muamele görmekte ve her anlamda eşitsizliğe maruz kalmaktadır. İlçemizde yürütülen seminerler, tam da bu anlamda eşitsizlik temelinde oluşan ayrımcılığı ve ikinci sınıf muameleyi ortadan kaldırmayı temel almaktadır. Bu seminerlerden sonra Başkaleli kadınlar, kendine güvenen ve bu güveni kızlarına ve oğullarına aşılayan bir dünya oluşturacaklardır."

                                                                                                      

Belediye Meclis Üyesi Rıdvan Oktay ise, toplumun kadın üzerinde yaratılan baskılara sessiz kaldığını ileri sürdü. Seminer, soru cevap kısmıyla sona erdi.

Editör: TE Bilisim