Başkale Belediye Başkan Yardımcısı Ayla Aynur Tarhan, özel bir rehabilitasyon merkezini ziyaret ederek, öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.

 

Rehabilitasyon merkezinde engelli öğrencilerle bir araya gelen Tarhan, burada yaptığı konuşmada, toplumun engelli vatandaşlarını fark etmediği sürece hiçbir ilerleme gösteremeyeceğini belirtti. 

 

Herkesin birer engeli adayı oluğunu ifade eden Tarhan, "Böylesi ziyaretlerde hem duygulanıyor hem de toplumun öncüleri olarak bu konudaki eksikliklerimizin ezikliğini yaşıyoruz. Bizler engelli çocuklarımızı ve vatandaşlarımızı görmedikçe toplum olarak herhangi bir ilerleme sağlayamayız. Toplumun öncülerinin bu konuda gerekli duyarlılığı oluşturması gerekir. Çocuklarımızı ziyaret etmemiz bize mutluluk ve gurur verdi. Başkale Belediyesi olarak çocuklar için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz ve yapmaya da hazırız." diye konuştu.

 

Merkezin müdiresi Birgül Yağızer de Tarhan'ın ziyaretini anlamlı bulduğunu ve kendisine teşekkür ettiğini kaydetti. Belediyenin kendilerini hiç yalnız bırakmadığını dile getiren Yağızer, şunları kaydetti: "Eğitime başladığımız 2013 yılından bu yana belediyemiz bizimle beraberdir. Belediyemiz engelli parkını hediye ederek bize ve çocuklarımıza büyük bir katkı sağladı. Bizler çocuklarımızı hapsetmek istemiyoruz, parkla beraber belediye aynı zamanda çocuklarımıza özgürlüklerini de verdi, bu vesileyle bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum. Belediye, hiçbir konuda duyarsız kalmadı, hep bizimle beraber oldu ve bütün vatandaşlardan da aynı duyarlılığı bekliyorum."

Editör: TE Bilisim