Van'ın Başkale ilçesinde durdurulan bir kamyon içerisinde, İran'dan getirilen 5 ton 20 kilogram hayvansal kuyruk yağı ele geçirildi.

 

Alınan bilgiye göre, Başkale İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı Çamlık Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri, Yüksekova'dan Van istikametine giden Ç.D. yönetimindeki 65 EY 508 plakalı kamyonu karakol yakınlarında durdurdu. Kamyonda yapılan aramada batı illerine götürülmek üzere İran'dan getirildiği ve sağlığa zararlı olduğu tespit edilen 5 ton 20 kilogram kuyruk yağı, ele geçirildi. Araç ve faturasız kuyruk yağlarına el konulurken, sürücü Ç.D. ile beraberindeki M.D. ve O.S. gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği bildirildi.

 

200 BİN KAÇAK SİGARA ELE GEÇİRİLDİ

Van'ın Başkale ilçesinde düzenlenen operasyonda 200 bin paket kaçak sigara ele geçirildi. Başkale İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler, ilçeye bağlı Gedikbaşı Mahallesi'nde belirlenen iki adrese operasyon düzenledi. A.U. ve N.S.'ye ait ev ve eklentilerde arama yapan ekipler, zula olarak tabir edilen gizli bölmelerde yurda yasa dışı yollarla sokulduğu belirlenen 200 bin 150 paket kaçak sigara ele geçirdi. Batı illerine götürülmek üzere hazırlanan sigaralara el konulurken, A.U. ile N.S. ise gözaltına alındı. 

Editör: TE Bilisim