Başkale İmam Hatip Anadolu Lisesi öğrencileri, hazırladıkları projeleri bilim fuarında sergiledi.

 

Öğrencilerin teknoloji ve bilimle becerilerini ortaya koymaları amacıyla TÜBİTAK tarafından desteklenen bilim fuarında, öğrenciler kendi becerileriyle yaptıkları projeleri sergiledi.

 

İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Sabahattin Barış, yaptığı açıklamada, çocuklara imkan verildiğinde çok güzel şeyler ortaya çıkardıklarını ifade etti. Barış, "Son dönemlerde ülkemiz genelinde başlatılan bilim çalışmalarıyla diğer Avrupa ülkelerinin yaptıkları icatlar, elektronik alanında, sanayi ve savunma alanında gerçekleştirdikleri birçok yeniliğin bizim insanlarımız tarafından, bilim adamlarımız tarafından da gerçekleştirilebileceği gerçeğini görüyoruz. Bizim öğrencilerimiz de Avrupa ülkesindeki öğrencilerin zekaları arasında hiçbir fark yoktur. Mesele sadece imkan meselesidir. Bizim insanlarımıza, öğrencilerimize uygun laboratuvarlar, uygun çalışma ortamları sunulduğu zaman, yapamaz dediğimiz şeyleri dahi gerçekleştirebildiklerini görüyoruz. Bizim öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz, bilim adamlarımız gerçekten bu kapasiteye sahip insanlardır. Yeter ki bu imkanlar sunulsun. Bu bağlamda okul müdürlerimiz, öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Gerçekten gurur verici şeyler yapmışlar." diye konuştu.

 

Okul Müdürü Mümin Asımoğlu ise öğretmenlerin desteklediği fen ve teknoloji öğretmenleri ile öğrencilerin 15 adet proje hazırladıklarını belirterek, şöyle konuştu: "Bu projeleri hazırlamak için 3 öğretmen arkadaşlarımız ile 30 öğrenci yaklaşık 2-3 aydır çalışıyor, hazırlanıyorlar. Tabi öğrencilerimizin bilimsel ufuklarını açmak için en önemli çalışmalardan biri de bu, TÜBİTAK'ın desteklediği eğitim ve bilim fuarıdır. Arkadaşlar büyük bir emekle hazırladılar. Bu fuarların öğrencilerimiz için çok önemli olduğunu düşünüyorum ve gelecekte öğrencilerimizde bilimsel anlamda daha iyi araştırma yapacaklarına, yeni yeni buluşlar elde edeceklerine inanıyorum. Bu projeler sayesinde umarım seneye daha iyi projeler hazırlayacaklardır. Önemli bulunan yeni buluşları elde edilen bu projelerde, TÜBİTAK bunları alıp değerlendirecektir. Zaten bu projelerin hazırlanmasının bir amacı da budur." 

Editör: TE Bilisim