Van'ın Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Başkanlığı yeni bir proje daha hayata geçirmek için çalışmalarına başladı.

 

Başkale Kaymakamı Abdulselam Öztürk başkanlığında yeni bir proje daha hayata geçirmek için çalışmalarına başladı. “7’den 70’e Başkale okuyor” kitap okuma projesi ile Başkale’de eksik olan okuma kültürünü geniş bir kitleye sunma hedefi ile yola çıkıldı.

 

Kaymakam Abdulselam Öztürk, "Hiç bir kriter aranmaksızın kitap okumak isteyen herkese istediği Türk klasikleri, dünya klasikleri, Türk tarihi, dünya tarihi gibi yayınları temin edeceğiz. Bu projemiz halkımıza kitap okuma sevgisini kazandırıp bu kültürü geliştirme hedefi taşımaktadır. Projenin temel amacı, Başkale ilçesinde 7'den 70'e kitap okuma alışkanlığını kazandırmak. Halkın kendini ifade etmelerinin iletişim ve sosyal becerilerinin gelişmesini desteklemektir. İlçemiz halkına kitap okuma alışkanlığı kazandırarak toplumsal duyarlılık ile yorumlama bilgi ve becerisi kazandırmak. Bu yolla analitik düşünen, düşündüğünü doğru ve açık bir şekilde ifade eden, algılama gücü yüksek. Yorum ve sentez yapabilen, sorgulayan, tartışan, doğruların tek noktadan değil çeşitli bakış açılarıyla ortaya çıkacağını kavramış, güzellik duygusu ve estetik anlayışı gelişmiş, kültürlü, milli ve manevi değerlere sahip yüksek karakterli bireyler olarak yetiştirilmesine katkı sağlamak amaçlı hedeflenmektir" şeklinde konuştu. 

Editör: TE Bilisim