ŞEHRİVAN GAZETESİ: ÖMER AYKAÇ - Ak Parti Tuşba Belediye Başkan aday adayı Mimar Mehmet Nuri Başdinç, aday adaylık süreci ve planladığı projeler konusunda açıklamalarda bulundu.

 

Ak Parti Tuşba Belediye Başkan aday adayı Mimar Mehmet Nuri Başdinç, Şehrin gelişmesinde iyi belediyecilik hizmetleri ve Belediye başkanının vizyonunun önemli bir katkısının olduğunun altını çizdi. Başdinç, şehirler her zaman güzel bir belediyecilikle ile güzel noktalara geleceğini ifade etti. Başdinç, mesleği itibari ile belediyeciliğe yabancı olmadığını ifade ederek, adaylık verilmesi ve kazanmam halinde çok önemli projeleri hayata geçirmek için gayret göstereceğinin altını çizdi.

 

TUŞBA’NIN TÜM SORUNLARINI ÇÖZECEĞİZ!

 

Vanlı olduğunu memleketini ve Tuşba ilçesini çok iyi tanıdığını ifade eden Başdinç: “İyi bir şehirleşme olduğunda nüfusun kalabalık olmasının sorun olmayacağını düşünüyorum. Dünya'da farklı ülkelere gitme ve şehircilik konusunda inceleme şansım oldum. Ak Parti iktidarı ile birlikte başta İstanbul olmak üzere çok önemli şehirlerde gelişme olduğunu gördük. Ak Parti öncesi İstanbul sıkıntılarla boğuşuyordu ama şimdi önemli büyük bir kent oldu. Yine Ak Parti belediyeciliğinin olduğu şehirlerde benzer gelişmeler olduğunu hepimiz görüyoruz. Tuşba da ile ilgili önemli projelerimiz var. Tuşba ilçemize yeni bir kent meydanı yapmayı hedefliyoruz. Şehrin çarpık yapılaşmasını ortan kaldırıp, Tuşba ilçemizi cazibe merkezi haline getirmeyi hedefliyoruz. İlçede imar problemi var. Müteahhitlerin burada çalışacağı cazip bir imar alanı yok. Tek katlı evler yeşil alanı olmayan dar sokaklar var. Sorunlarla müteahhitleri cezp eden bir şey yok. Bu sorunları çözeceğiz. Gençler için projelerimiz var. Spor alanları, teşvik projeleri, genç mucit laboratuvarları, istihdam alanları ve kadınlar için mesleki eğitim, kadın yaşam merkezleri, özel kurslar ve teşvik projeleri.” Dedi.

 

MEHMET NURİ BAŞDİNÇ KİMDİR?

 

Van'da doğdum ve büyüdüm ilk ve orta öğretimi burada tamamladım. 2007 yılında Karadeniz Teknik üniversitesinde mimarlık bölümünden mezun oldum. Yaklaşık bir yıl ABD'de de kaldım. Burada mimarlık alanında faaliyetler sürdürdüm. 12 yılla yakındır Van'da ve Türkiye’nin çeşitli yerlerinde mimarlık, restorasyon ve şehir planlayıcılığı alanında çalışmalar yaptım.

 

Editör: TE Bilisim