Başbakan Binali Yıldırım geçtiğimiz ay 15 bin esnafa verilen fazsiz 50 bin TL'lik KOSGEB kredisi için yeni bir müjde verdi.

Van'da da 3 bin kişinin başvurup sadece 120 civarında esnafın faydalanabildiği Türkiye genelinde ise 250 bin civarında bir başvurunun yapıldığı KOSGEB kredileri için bu kez şartı tutan herkesin faydalanabileceğinin müjdesini verdi.

Başbakan Binali Yıldırım konuşmasında şunları kaydetti:

Bizim esnafımız, sınırsız kar etme arzusunu yenmiş, iş ahlakından taviz vermeyen esnaftır. Türkiye ekonomik krizleri aşabildiyse burada sizin sağlam duruşunuzun çok büyük katkısı vardır. 2002'den beri gerçekleştirdiğimiz atılımlarda sizin katkınız çok büyüktür.

AK Parti olarak cumhurbaşkanımızın liderliğinde yola çıkarken dedik ki; İnsanı yücelt ki devlet yaşasın... 2002'den bu yana bütün düzenlemelerimizde insan merkezde oldu. İnsanın olmadığı yerde ne yaparsanız yapın kıymeti yoktur. Biz bu millete efendilik değil hizmetkarlık yapmaya geldik.

Sosyal devlet vatandaşının sesine kulak veren, sesini duyuramayanları bulup ona destek olandır. Bugüne kadar yanınızda olduk, bundan sonra da yanınızda olmaya devam edeceğiz.

"KOSGEB KREDİLERİ GENİŞLETİLECEK"

Esnafımız için bir çok adım attık. Ana başlıkları ile şöyle: Sizin camianızın konuştuğu bir şey vardı; emekli olup dükkan açtığınızda vergi ödüyordunuz. Bunu kaldırdık. Geçte olsa kaldırdık. Kredi kullanabilen kooperatif sayısını iki katına çıkardık. Kredi kullanan esnaf sayısı 130 bine çıktı. Kadın kooperatifleri başlattık. Destek sistemini hayata geçirdik. Şimdi bir milyonun üzerinde esnafa 60 milyon lira kredi kullandırdık.

Nereden nereye... Bunun da yarı faizini biz karşılıyoruz. Esnafa bir yıl ödemesiz, 3 yıllık destek veriyor. Bunun için bir kaynağı var... 2016 için 15 bin esnafımıza bu imkanı veriyoruz. Müracata bakıyoruz 250 bine dayandı. Şartlara bakacağız tutturan kim varsa vereceğiz. Yani 15 bin kişinin üzerine bu kaynak çıkacak.

Gerekirse başka kaynaklardan aktaracağız. Bunun bir planlaması var... Başka imkanlardan faydalanıyor mu? Tüm işlemler gözden geçirilecek..

"SİCİL AFFI DÜZENLEMESİ BU HAFTA MECLİSTE"

Hem bankaların verileceği krediler, hem devletin verdiği destekler... Bunların hepsinin sağlıklı işlemesi için esnafın sicilinin düzgün olması lazım. Bunun için sicil affı getiriyoruz. Hayırlı uğurlu olsun.

Sicil affı düzenlemesi bu hafta mecliste görüşülecek ve yürürlüğe girecek. Esnafı, yeni kuracağımız esnaf ahilik fonu ile koruma altına alıyoruz. Anayasa görüşmelerinin ardından bu konuyu da genel kurula getireceğiz. Bütün bu uygulamalar esnafımıza, sanatkarımıza hayırlı, uğurlu olsun.

"BELLİ Kİ BUNLAR DERS ALMAMIŞ..."

Son 6 ay içerisinde bir darbe geçirdik, başka bir ülke olsa yerle yeksan olurdu.. Belli ki bunlar ders almamış ve şimdi üçü, beşi birden geliyor. Fark etmez, topu gelsin. Bizi korkutacak olan bu milletin duasını, desteğini kaybetmektir. Kararlılığımız nettir, bunlar asimetrik eylemleriyle ne yapmaya çalışırsa çalışsınlar asla bizi durduramayacaklar.

Tabi geleceğimizin teminat altına alınmasının önemli bir evresindeyiz. Anayasa değişikliği gündemimizde.. Neden anayasa değişikliği ile uğraşıyoruz: Bir düşünün eğer 15 Temmuz'da bir koalisyon hükümeti olsaydı, ne olurdu bu ülkenin hali? Türkiye güçlü olmak mecburiyetinde.. Türkiye hem ateşi söndürüyor, hem dimdik ayakta kalıyor.

Vatandaş iki tane görev veriyor; diyor ki ey cumhurbaşkanı ben seni 5 yıllığına seçtim. "Bize vadettiğin işleri yap, bahane istemiyorum" diyor. Mevcut sistemde bir tek meclisi seçiyorsunuz, hükümetin kim olacağını bilmiyorsunuz. 7 Haziran'da ne oldu? Her kafadan bir ses çıktı! Allah'tan beş buçuk ay sürdü. Bu topraklarda kalıcı olmanın şartı, güçlü olmak...

Editör: TE Bilisim