Başbakan Binali Yıldırım, artık savaşların bilişimle kazanıldığını 2. Irak Savaşı'ndan örnek verdi.

Başbakan Yıldırım 33. Bilişim Kurultayı'nda konuştu. Yıldırım, daha önce darbe yapıldığında halkın günler sonra haberdar olduğunu, ancak gelişen bilişim teknolojisi ile 15 Temmuz'da böyle olmadığını ifade etti.

 

'TEK KURŞUN ATMADILAR'

Yıldırım, bilişimin gücünü vurgulamak amacıyla Irak Savaşı'ndan örnek vererek şöyle konuştu:

''Şimdi artık savaşlar tankla tüfekle olmuyor. Savaşlar bilgiyle oluyor. 2. Irak harekatında tek kurşun atılmadı. Bilişimi kullandılar. Komutanların yarlerini tespit edip mesaj gönderdiler. 'Araçları bırakın caddeye dizilin size bir şey yapmayacağız' dediler.''

Bilişim gücünün Gezi olaylarında da terörü destekler şekilde kullanıldığını söyleyen Yıldırım, bu teknolojinin bir ülkeyi geliştirmek için ya da çökertmek için kullanabileceğini belirtti.

 

'GELİŞİMDE BİLİŞİM YILI'

Son günlerdeki gelişmelerin ardından Türkiye'nin ambargo ile tehdit edildiğini hatırlatan Yıldırım, bu sebeple yerli sistemlerin geliştirilmesi gerektiğini söyledi. Yazılım teknolojilerinin de yerli olması gerektiğini ifade eden Yıldırım, ''Veri elinizin altında olunca, siber saldırılarda insiyatif elinizde olacak. 2017 yılını bilişimde gelişim yılı olarak ilan ediyorum.'' dedi.

 

'15 TEMMUZ SONRASI ARTIŞ OLDU'

15 Temmuz'dan sonra saldırıların yüksek seviyede arttığını belirten Yıldırım şunları söyledi:

''15 Temmuz'dan sonra siber saldırılarda artış olmuş. 15 Temmuz'da sonuç alamayanlar alt yapılarımıza saldırdılar. Saldırılar önce iki katken 4 kat seviyesine yükselmiş. Bugün bir azalma olmakla beraber 15 Temmuz seviyesinin üstünde.''

Editör: TE Bilisim