ŞEHRİVAN ÖZELAylardır bölgede süren çatışmalar ve olaylar sürerken hükümet deyim yerindeyse yeni bir çözüm süreci için kolları sıvadı.

Çözüm Süreci'nin bitmesinden ve çatışmaların başlamasından sonra uzun süredir bölgede barış ve huzur ortamı bozulmuştu. Yaşanan olaylar bölgeyi adeta bitirme noktasına gelirken bir çok il ve ilçede adeta hayat kalmamıştı. Cizre, Silopi, Sur gibi yaşam alanlarında insanlar yurtlarını terketmiş ve bölgede kopmalar başlamıştı.

Tam böyle bir süreçte hükümet bölgeyi kapsayan yeni bir eylem planının startını verdi.

Önce üst düzey milletvekilleri bölgeye gönderilirken Başbakan Ahmet Davutoğlu da geçtiğimiz günlerde Mardin'de 10 maddelik yeni Master Planı'nı açıkladı. Bu açıklama ile birlikte bölgedeki görüşme ve ziyaretlerin süreceği belirtilirken Van da geçtiğimiz hafta iki önemli bakanı ağırladı.

 

MARDİNDEN SONRA VAN

Edinilen bilgiye göre Başbakan Davutoğlu'nun Mardin'den sonra ikinci durağı Van olacak. Van'da da Mardin'deki toplantıya benzer bir toplantı yapması beklenen Davutoğlu'nun yeni eylem planı ile ilgili Van'da da değerlendirmeler yapması bekleniyor. Bölgedeki kanaat önderleri, STK liderleri ve bir çok isimle görüşmelerini sürdüren hükümetin Van'da da böyle bir çalışma için hazırlıklar yapmaya başladığı öğrenildi.

 

ATALAY 12 ŞUBAT DEDİ

Geçtiğimiz günlerdeki bakan ziyaretinde konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan AK Parti Van Milletvekili Beşir Atalay ise bölge ziyaretleri düzenleyen Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 12 Şubat'ta Van'a gelebileceğini belirterek, Van'ın daima AK Parti hükümetlerinde önemli bir yere sahip olduğunu ifade etti.

Editör: TE Bilisim